KLM weer diep in het rood

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags:
30 april 2015

AirFrance-KLM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 559 miljoen euro. Het verlies is iets kleiner dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het tekort onder de streep uitkwam op 608 miljoen euro.

De omzet van de luchtvaartmaatschappij nam toe met 1,8 procent tot 5,66 miljard euro.

De aanhoudende druk op de prijzen leidt ertoe dat de goedkopere brandstofrekening nauwelijks effect heeft. In de eerste maanden van het jaar was AirFrance-KLM 1,5 miljard euro kwijt aan brandstof, 5 procent minder dan in 2014. Voor heel dit jaar verwacht de luchtvaartmaatschappij een kerosinerekening van 6,6 miljard euro.

Transavia vervoerde 12 procent passagiers meer, maar alles bij elkaar kwam ook deze prijsvechter van AirFrance-KLM in het rood terecht.

Voorspellingen voor dit jaar doet AirFrance-KLM niet. De focus ligt op kostenbesparingen en daarover wordt nog druk onderhandeld met de vakbonden in zowel Frankrijk als Nederland. De nettoschuld moet aan het eind van dit jaar zijn verlaagd van 5,3 miljard naar 4,4 miljard euro.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “KLM weer diep in het rood”

 1. nico zegt op

  Het is jammer, heel jammer voor de KLM om meegesleept te worden met Air France,
  Maar met een negatief eigen vermogen, wat (naar men verwacht) dit jaar oploopt naar 1 miljard = 1000 miljoen, zal toch iemand de stekker eruit trekken.

  Dat betekend dat ze nog maar 8 maanden hebben, om weer positief te gaan “draaien”
  Ik hoop het echt voor ze, maar zolang de salarissen van piloten voor een Airbus A380, B777 en A330 van Air France het hoogste te wereld zijn en de operationele kosten 20% hoger zijn dan Turkiche Airways zal dat niet lukken. Het zal dezelfde kant opgaan als bij Sabena. Piloten zullen niet toegeven en gaan staken.

  Zoals het er nu uitziet en ik hoop van niet, maar de 100 jaar halen ze niet.

  Een verdrietige Nico

 2. Jack G. zegt op

  Zeer slechte cijfers. Ze hadden vorig jaar toch zwarte cijfers voorspelt voor dit jaar? Ik weet niet hoeveel ze hebben opgenomen als extra afschrijvingen en vangnetten voor ontslagen enz. KLM zal waarschijnlijk net als Malysian, Thai en Kenya Airways( KLM is aandeelhouder) moeten gaan snijden in het aantal routes en toestellen. Alleen nog routes vliegen waar ze winst op kunnen maken. Of er komt een overname door Delta. Het wordt nog flink spannend in Amstelveen en in Parijs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website