KLM lanceert haar nieuwste digitale service op de Google Assistent. Google heeft vandaag de Nederlandse versie van de Google Assistent geïntroduceerd, waardoor KLM-klanten nu met spraakgestuurde opdrachten in het Nederlands eenvoudig vluchten kunnen zoeken. 

De nieuwe KLM-service is sinds vandaag ook beschikbaar in het Engels. KLM is hiermee wereldwijd één van de eerste bedrijven die dienstverlening op dit stembedieningsplatform in meerdere talen aanbiedt. KLM’s slimme assistent BB, kort voor Blue Bot, helpt consumenten in de zoektocht naar een geschikte KLM-vlucht. Wanneer de gewenste vlucht gevonden is, stuurt BB de gebruiker een link, waarmee de vlucht direct kan worden geboekt op KLM.com.

Service BB op de Google Assistent gebaseerd op kunstmatige intelligentie

KLM’s Blue Bot is gebaseerd op kunstmatige intelligentie die is verbonden met een combinatie van KLM- en externe technologie. BB is zelflerend en heeft haar eigen persoonlijkheid: behulpzaam, vriendelijk, professioneel en gewaagd. Door haar vaker te gebruiken, wordt ze slimmer en persoonlijker. BB kon eerder al helpen bij het boeken van een ticket op Messenger (in het Engels) en bij het inpakken van een koffer op de Google Assistent (in het Engels) en nu dus ook bij het zoeken van een KLM-vlucht op de Google Assistent in het Engels én in het Nederlands. De komende periode zal BB nog meer services gaan aanbieden op zowel de ‘voice’ platformen, als op andere sociale mediakanalen.

Google Assistent gefaseerd uitgerold

De Nederlandse Google Assistent wordt de komende tijd gefaseerd door Google uitgerold. Het is een assistent om – handsfree – gebruikers te helpen, antwoorden te vinden en dingen sneller gedaan te krijgen. De Nederlandse versie is voorlopig alleen beschikbaar op de Google Assistent voor smartphones en tablets, maar zal later worden uitgebreid naar andere mobiele apparaten zoals de speaker van Google: de Google Home. De Engelse variant was al langer beschikbaar.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website