KLM: Altijd twee personen in de cockpit

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags:
28 maart 2015

KLM laat weten de aanbevelingen van het Europese agentschap voor veiligheid in de luchtvaart (EASA) over te nemen en altijd met twee personen in de cockpit te verblijven tijdens de vlucht. EASA kwam vrijdag met de aanbeveling naar aanleiding van de crash met het toestel van Germanwings.

“De veiligheid van onze passagiers en bemanningsleden staat altijd voorop. We zullen zorgvuldig te werk gaan bij het implementeren van de aanbeveling om altijd twee bemanningsleden in de cockpit te hebben. Daarnaast gaan we door met onze risico analyse, waar EASA ook de ruimte voor biedt, om nieuwe risico’s nog beter in kaart te brengen en te zoeken naar eventueel betere oplossingen”, zo laat René de Groot, Chief Operating Officer KLM weten.

EASA doet de aanbeveling aan luchtvaartmaatschappijen een safety en security risk assessment uit te voeren. Het agentschap adviseert om tenminste twee personen in de cockpit aanwezig te hebben of een gelijkwaardig safety level te garanderen.

Zowel KLM als Air France zullen de aanbevelingen van EASA op korte termijn overnemen.

Bron: KLM.com

4 reacties op “KLM: Altijd twee personen in de cockpit”

 1. Poo zegt op

  Alleen het Amerikaanse systeem dat reeds een aantal jaren in voege is waarbij steeds 3 mensen in de cockpit moeten aanwezig zijn ….deze 3 personen kunnen een vliegtuig besturen en als er dan ene naar het toilet moet… blijven er dan nog twee piloten over .
  Het systeem van 2 personen is niet goed omdat een air hostes of steward die de rol van 2 de persoon vervult …niet een vliegtuig aan de grond kunnen zetten ..?
  Maar ja in Europa primeren besparingen waarschijnlijk boven veiligheid want over het Amerikaanse systeem word nie gebabbelt ..

  • Cornelis zegt op

   Je verhaal klopt van geen kanten. Er is in het het Amerikaanse systeem geen sprake van 3 man in de cockpit, maar van het vervangen van een piloot door een ander bemanningslid als één van de piloten de cockpit even wil/moet verlaten.

 2. Lex K. zegt op

  Vroeger waren er altijd 3 personen aanwezig in de cockpit, 2 piloten en een boordwerktuigkundige, die ook behoorlijke competenties had, met de komst van de moderne vliegtuigen werd de boordwerktuigkundige overbodig. Het merendeel is omgeschoold tot vlieger, ongeveer 30 jaar geleden had een collega van mij de opleiding boordwerktuigkundige afgerond maar hij kon, door slechte ogen, niet omgeschoold worden tot piloot, die mannen waren al halve piloten, zoveel wisten ze ervan. Ongeveer 30 jaar geleden werden de boordwerktuigkundigen overbodig, door de moderne techniek in de vliegtuigen

  M.VR.GR.

  Lex K.

 3. Roy de Jong zegt op

  Interview met Jan Cocheret (piloot) in de Volkskrant van zaterdag 28 maart n.a.v. zijn column in “Piloot en Vliegtuig”. In het artikel zit een link naar de column. http://goo.gl/okFCAy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website