Matheus Obst / Shutterstock.com

KLM-klanten die naar een geselecteerd aantal bestemmingen reizen, kunnen nu de benodigde coronareisdocumenten van tevoren laten controleren. KLM’s COVID-19 check | Upload@Home is een nieuwe service, waarmee de klant goed voorbereid en vlot op reis kan gaan.

KLM begrijpt dat reizen met alle corona-gerelateerde vereisten op dit moment een uitdaging kan zijn, vooral doordat de regels per land verschillen en kunnen veranderen. Het vooraf valideren van de door de bestemming vereiste documenten via Upload@Home betekent dat klanten van tevoren de zekerheid hebben dat hun documentatie in orde is. Ook kan de controle op coronadocumenten vooraf, het incheckproces op de luchthaven versnellen.

Deelname aan Upload@Home is gratis en op vrijwillige basis. Met deze innovatieve digitale zelf-service wil KLM haar klanten zo goed mogelijk helpen met de complexe inreisregels van het land van bestemming ten aanzien van coronareisdocumenten.

Zo werkt KLM’s COVID-19 check | Upload@Home

De online controle van coronadocumenten door KLM is nu beschikbaar voor KLM-vluchten naar vijf bestemmingen: Curaçao, Dubai, Lima, Sint Maarten en Istanbul. Dit aantal wordt naar verwachting de komende tijd uitgebreid (Redactie: Het is op dit moment niet duidelijk of Thailand daar ook aan wordt toegevoegd). Klanten die een vlucht hebben geboekt naar een van deze bestemmingen, ontvangen een uitnodiging voor deelname. Zij verzamelen de vereiste documenten en uploaden die tot 5 uur voor vertrek. Het resultaat ontvangen zij per e-mail, meestal binnen een uur. Het KLM-personeel dat de controle uitvoert, is tussen 06.00 en 22.00 uur CET beschikbaar.

Op de luchthaven

Alle klanten die voor hun reis corona-gerelateerde reisdocumenten nodig hebben, kunnen hun instapkaart ophalen en bagage inchecken bij de incheckbalie op de luchthaven. Als zij hun documenten vooraf online hebben laten controleren via Upload@Home, hoeven zij alleen nog hun paspoort of ID-kaart en eventueel visum te laten zien. KLM raadt echter aan om altijd papieren exemplaren van de vereiste corona-gerelateerde documenten mee te nemen naar de luchthaven, omdat klanten deze mogelijk bij aankomst op de bestemming moeten laten zien.

3 reacties op “KLM komt met COVID-19 documenten check voor passagiers”

 1. ton zegt op

  Dit is een fantastische regeling die KLM aanbied.
  Alles tevoren uploaden en het inchecken op de luchthaven wordt weer een makkie als van ouds. Het is dan alleen nodig documenten te laten checken voor eventuele COVID regels voor toegang tot een luchthaven.
  Ik hoop dat KLM ook weer op Thailand gaat vliegen en dat deze regeling daarvoor geldt.

  • Cornelis zegt op

   Wat je laatste zin betreft: KLM vliegt ook nu gewoon naar Thailand.

 2. Bert zegt op

  Goed initiatief, ik ben 5 juli jl ingecheckt voor mijn reis naar Thailand.
  De dame achter de balie had een lijstje wat de passagier aan documenten moet hebben, maar weet niet hoe die documenten er uit zien. Gelukkig was ik vroeg aanwezig en als eerste aan de beurt want het inchecken nam ruim 10 minuten in beslag. Had medelijden met de mensen die als 4e of 5e in de rij stonden.
  Persoonlijk hoop ik ook dat de Thaise ambassade hier een goede les uittrekt en als we weer terug zijn bij het “oude normaal” en kunnen reizen zonder COE ze overschakelen op een e-visum. Wel zo gemakkelijk..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website