De International Air Transport Association (IATA) heeft een duidelijke boodschap voor Thailand en andere regeringen: ‘Toeristen blijven weg als ze in quarantaine moeten!’

Reizigers dwingen om bij aankomst in quarantaine te gaan, gaat niet werken als een land het toerisme weer wil opstarten. De IATA vertegenwoordigt 290 luchtvaartmaatschappijen en daarmee 82 procent van het mondiale luchtvaartverkeer.

Alexandre de Juniac van IATA zegt daarover: “Wij stellen andere maatregelen voor om besmettingen tegen te gaan en te voorkomen dat geïnfecteerde mensen het vliegtuig instappen.”

Verplichte quarantaine weerhoudt mensen om te reizen. In een recent onderzoek zei 83 procent van de respondenten zelfs niet te overwegen om hun koffers te pakken, wanneer quarantaine op de plaats van bestemming verplicht is, aldus De Juniac.

Uit een analyse van trends tijdens de lockdownperiode blijkt dat het toerisme naar landen met quarantaine met meer dan 90 procent is ingezakt – ongeveer evenveel als in landen die aankomsten uit het buitenland volledig hebben verboden.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “IATA: Quarantaine maatregel is dodelijk voor opstarten van toerisme”

 1. Jef zegt op

  Denk je dat ze dat in Thailand niet weten of beseffen, alleen het deert hun niet.
  De politiekers die beslissen over deze maatregelen liggen er niet wakker van vrees ik.

  • Harry Romijn zegt op

   Zoals een Thaise zakenrelatie mij zegt: “het interesseert de regerende elite helemaal NIETS wat er met het gewone volk gebeurt. Enkel HUN belangen ( en die van aan hen gerelateerden) zijn belangrijk. De rest kan verr.kken”.

   • chris zegt op

    Ik denk van niet. Voorzover ik kan zien is de met name de oudere elite (niet in leeftijd van bedrijf maar in nominale leeftijd, de 70+-ers) op de korte termijn gericht. Dat waren zij , denk ik, al vele decennia en vanwege de economische groei ging dat allemaal goed. Maar de tijden zijn flink veranderd maar niet hun ideeen.
    Als je de rijkste Thai hoort zeggen dat de Thais maar niet meer naar de universiteit moeten gaan maar gewoon moeten gaan werken om daar veel meer te leren, dan zakt je broek toch af. Zelf weet hij zo weinig van de nieuwe ontwikkelingen dat hij zoon weer heeft teruggehaald om True te leiden omdat het een zootje werd. De oudjes kunnen het tempo van veranderingen niet bijbenen en dat is ook niet zo gek. Maar een stap terugdoen en van de golfbaan genieten is er blijkbaar niet bij.
    De verwende elitaire jeugd zal echt moeten nadenken om het hoofd boven water te houden of riskeert uitgekocht te worden. Sinds de Covid-19 crisis is er een uittocht van (elitaire) studenten medicijnen aan Chulalongkorn universiteit. Ook het aantal nieuwe aanmeldingen is drastisch lager. Dokter worden doe je om aanzien te vergaren en rijk te worden, niet om de kans te lopen dood te gaan aan een virus. Dan ga we gauw wat anders studeren.

  • Lomlalai zegt op

   Sterker nog, van wat ik uit de verschillende berichtgeving concludeer is het juist het belangrijkste doel van de machthebbers om Thailand toeristenvrij te maken, op een handjevol rijke (medische) toeristen na. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat Thailand failliet is.

 2. Ronny zegt op

  Iemand die bijvoorbeeld een vakantie plant van 3 weken, en ge moet daarvan 2 weken in quarantaine , dan zou ik ook niet gaan. En dan nog zelf het hotel betalen in Thailand daarvoor. Dus die mensen kunnen zelfs geen hotel boeken op voorhand. Toerisme sector zakt in elkaar ? Hoe zou dat komen ?

  • Stan zegt op

   In door het ministerie goedgekeurde hotels, dus dat zullen niet de goedkoopste zijn…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website