Ingezonden: Hond mee naar Thailand? Zo gaat het!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Achtergrond, Vliegtickets
Tags: ,
31 juli 2016

Wij hebben onze hond geïmporteerd in Thailand op 25 juli 2016. Hierbij ons verhaal. 

Allereerst moet de hond alle reguliere vaccinaties hebben gekregen minimaal 1 maand van te voren. Ook gelijk de Rabies vaccinatie geven ook al heeft de hond die 1 jaar eerder al gekregen en is hij 2 jaar geldig. Er moet namelijk ook een bloedwaardebepaling worden gedaan om te kijken of er genoeg antistoffen tegen hondsdolheid aanwezig zijn.

Een week later moet de dierenarts bloed afnemen en opsturen naar een laboratorium die deze waardebepaling mag doen.
Daar krijg je officieel bericht van of de bepaling goed was en een document.

Het hondenpaspoort moet officieel goedgekeurd en gestempeld worden door de NVWA Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit. Daar moet je een afspraak voor maken en het paspoort moet daar (in Utrecht) afgegeven worden. Je kunt er op wachten. Kosten +/- € 63,- Dan moet de hond maximaal 5 dagen van tevoren een gezondheidsverklaring krijgen, niet alleen in het paspoort maar op een A4 en dit moet ook goedgekeurd worden door de NVWA. Maar dit document kon evt ook per mail verstuurd worden en goedgekeurd.
Ik heb echter 3 dagen voor vertrek met gezondheidsverklaring en paspoort, na eerst een afspraak met de NVWA gemaakt te hebben, naar Utrecht gegaan en alles in 1x laten doen.

Verder is het erg belangrijk te informeren bij de vliegmaatschappij welke regels zij hanteren om een hond te vervoeren. Onze hond (Engelse Cocker Spaniël) moest in het vrachtruim voor dieren waar de temperatuur geregeld kan worden. Vraag ook gelijk wat het kost en daarvoor moet je het gewicht van de hond en de bench weten. Wij moesten voor de hond een door de IATA goedgekeurde bench kopen kosten vanaf € 39, wij moesten zelf € 70 betalen. Bij het bestellen van je ticket moet je ook laten vermelden dat er een dier mee reist.

Verder hebben wij bij een dierenwinkel een kraantje gekocht voor op een petfles voor het water in de bench. Je moet wel vtv de hond er uit leren drinken. Dit kraantje is zo’n zelfde geval als wat konijnen in hun hom hebben voor drinkwater. Ook hebben wij een extra hoge drink bak in z’n bench gezet en zo ver gevuld dat het water er niet uitloopt bij het opstijgen.

Aangekomen op het vliegveld, in ons geval Frankfurt en vlogen met Royal Thai Airways, hebben we ons gemeld aan de incheck balie.
Daar moesten we het ticket voor de hond betalen na de bench en de hond gewogen te hebben. Het ticket koste € 406 bij een gewicht van 18 kg. Bijna waren we nog afgezet want ze wilden bijna € 900,- cashen…. Gelukkig had ik de prijs an te voren al opgevraagd.
Na de betaling worden je koffers ingecheckt en mag je de hond nog even uitlaten voordat de bench gecheckt wordt op verboden meegesmokkelde goederen. Hond dan in de bench en hij wordt meegenomen naar het vliegtuig.

In het vliegtuig heb ik voor de zekerheid laten navragen of de temperatuur in het vrachtruim juist ingesteld was. Je weet maar nooit natuurlijk.

Dan kom je op Suvarnabhumi Airport en ga je nadat je je paspoortcontrole hebt gehad direct helemaal naar rechts naar de bagage service balie. Daar meld je dat je graag je hond terug hebt en last je het ticket van de hond, je eigen ticket en je paspoort zien.
Dan mag je naar de balie voor oversized bagage en krijg je na een tijdje je hond aangeleverd.

Vervolgens ga je naar de quarantaine voor pets en geef je de gezondheidsverklaring, hondenpaspoort en rabiesbepaling af. Na 100 ThB en vele papieren verder krijg je een formulier mee voor de douane. Bij het verlaten van de bagagehal ga je naar aan te geven goederen en laat je het formulier wat je net gekregen hebt zien. In ons geval moesten we eenmalig 1000 ThB betalen en krijg je een papier mee waarmee je de hond vervolgens steeds kunt in en uitvoeren in Thailand zonder extra kosten.

Ik hoop dat dit zo duidelijk is voor iedereen en anders stel gerust een vraag aan mij….

Succes.

Ingezonden door Ricky

Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

14 reacties op “Ingezonden: Hond mee naar Thailand? Zo gaat het!”

 1. Hansest zegt op

  Een heel verhaal. En voor mijn twee hondjes gaat dat heel wat kosten.
  Maar wat mij nog niet duidelijk is, een vlucht naar Thailand duurt toch 11 @ 12 uur. Hoe moet een hond zijn behoefte doen, want zo liggen ze in hun eigen ontlasting. En onderweg even stoppen dat doet de piloot niet.
  Hansest.

  • Ricky zegt op

   Tja de prijs voor een een hondenfokker is afhankelijk van het gewicht van de hond…..
   Als het kleine honden betreft kun je ze misschien samen in 1 grotere bench doen wat weer het gewicht van 1 bench scheelt.

   Over je vraag van behoefte doen het volgende: een hond kan makkelijk 24 uur zonder eten, dus geef de hond 12 uur voor vertrek geen eten en beperkt water.
   Als een hond zindelijk is zal hij zijn behoefte niet in zijn bench doen.
   Vlak voor vertrek mag je je hond nog een laatste x uitlaten en dan zou een gezonde, zindelijke hond het moeten kunnen uithouden.

   Mocht je er niet zeker van zijn, kun je bij de apotheek luiermatjes kopen 5 stuks voor €5 en die onder in de bench leggen, die absorberen genoeg voor de hele reis.

   Wij hebben alleen z’n schapenvacht in de bench gelegd en onze hond is schoon overgekomen.
   Maar ja dat is hond afhankelijk

 2. Jac zegt op

  Ik ben 5 jaar geleden met de kat naat Thailand gereisd, maar moest ook nog naar het ministerie van buitenlandsezaken en naar de Thaise Ambasade.

 3. Ben zegt op

  Als je na afloop van het verblijf in Thailand, de hond weer mee naar Nederland wilt nemen, is er een uitvoerbewijs nodig.
  Hiervoor moet je voor vertrek naar het “Department of Lifestock Development” (DLD) op Suvarnabhumi airport. Het is niet in het passagiers gedeelte gevestigd, maar in het vrachtgedeelte, een paar kilometer bij de terminal vandaan.
  De DLD is alleen op werkdagen geopend en het kan er druk zijn. De afhandeling duurt enkele uren. Het is daarom verstandig om hiermee niet tot de laatste dag te wachten.

 4. horst zegt op

  Ik heb 2 herders 3 manden oud meegenomen voor 10 Jaren. alles was gereed in Nederland,paspoort voor de honden enzovoort.
  via Duesseldorf met een duitse maatschappij hoef je niets extra betalen voor de honden.
  In BKK had ik veel problemen. De man wilde 10.000,– Baht , of de honden moeten 3 maanden in quarantaine zegt de man bij de douane. De bench was erg vies, twee honden zaten erin sinds 16 uren , het was erg zielig,. . Ik heb 10.000,– betaald en kon verder,.

  • Rob zegt op

   Hoi men Horst
   Graag zou ik willen weten welke maatschappij u bedoelt?
   Groetjes

 5. Jack G. zegt op

  Naast alle procedures en geld aftikken is voor mij de belangrijkste vraag hoe is het met de hoofdrolspeler zelf. Is hij/zij gewoon helemaal 100% zichzelf? Geen oor of oogproblemen? Wil gewoon nog in een hondenkooi zitten. Toch wel belangrijk als jullie straks op en neer gaan blijven vliegen tussen Bangkok en Frankfurt.

  • Ricky Hundman zegt op

   Met de hond is alles prima in orde!
   Het was een stabiele hond en dat is het nog steeds!
   Uiteraard was hij superblij ons weer te zien maar hij is niet bang om weer de bench in te gaan hoewel hij nog nooit eerder in een bench heeft gezeten.

 6. Chris zegt op

  Dan heb je nog geluk, ik moest bij de douane eerst 40.000 B neertellen, of anders werden ze niet op de vlucht naar Phuket geplaatst.

 7. Ricky Hundman zegt op

  Ik heb het over een hond en over 1 week geleden

 8. Rob zegt op

  Ik ben met wel meer als 10 keer gevlogen met mijn honden en kat .
  Ik snap alleen niet waarom je niet met KLM vlieg betaal je maar 250€ en terug 250$ Per hond maak niet uit hoe zwaar.
  En de controles slaan nergens op ze kijken nooit wat er in het hok zit ,laatst had ik het verkeerde paspoort meegenomen en kon gewoon door lopen.
  En betalen omdat ze anders in quarantaire moeten belachelijk ze hebben je gewoon opgelicht.
  Maar Men Horst welke Duitse vliegtuigmaatschappij neemt voor niks honden mee ,ik ken deze niet graag zou ik weten welke maatschappij dat is.
  Als ik mijn honden zie die komen altijd uitgeslapen uit het vliegtuig beter als ik .
  En waarom zou een hond in de ontlasting liggen is hij normaal dan niet 12 uur zindelijk ????
  Als een hond 12 uur geen water heeft gaat hij niet dood hoor .
  Groetjes Rob

 9. horst zegt op

  Mijne honden zijn toen gratis vervoerd , toen telde het bagagegewicht van 30 kilo. Honden en bench 14 kilo en 16 kilo in de koffer, dus

 10. Ricky zegt op

  Lieve mensen ik heb mijn ervaring van 1 week geleden opgeschreven voor mensen die binnenkort een hond naar Thailand willen meenemen….
  Oude verhalen zijn leuk maar niet relevant aangezien deze alleen maar verwarring zaaien.

  • Rob zegt op

   Hoi Ricky
   Van mij u is het 2 maanden geleden en ik heb het zo vaak met mijn honden gevlogen dat ik echt wel weet hoe het gaat .
   En dat al dat papierwerk dat je moet hebben toch niet bekeken word.
   Groetjes Rob


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website