EU wil gebruik gadgets in vliegtuigen toestaan

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
10 december 2013

Het is prettig wanneer je jouw tablet, e-reader of smartphone continu kunt gebruiken tijdens je vlucht naar Thailand. Nu moet dit soort electronica tijdens het opstijgen of de landing uitgeschakeld worden. Dat is binnenkort verleden tijd. De EU wil dat toegestaan wordt om gadgets te gebruiken in vliegtuigen, ook zonder dat de vliegtuigmodus is ingeschakeld.

De Eurocommissaris voor vervoer, heeft de Europese toezichthouder op de luchtvaart (EASA) gevraagd om te kijken of dat mogelijk is. De EASA publiceert ook nieuwe richtlijnen die het gebruik van gadgets gedurende de hele vlucht toestaan. De vliegtuigmodus moet dan echter nog wel ingeschakeld zijn.

Voorheen moesten gadgets nog helemaal worden uitgeschakeld tijdens het opstijgen en landen. De Commissie zegt te verwachten dat luchtvaarmaatschappijen in de komende weken hun eigen regels updaten, zodat passagiers continu smartphones, tablets en e-readers kunnen gebruiken. Zware voorwerpen als laptops moeten nog wel worden opgeborgen voor het opstijgen en landen.

Na een eerste versoepeling bekijkt de EASA in de komende maanden of de vliegtuigmodus helemaal kan worden afgeschaft. Mogelijk wordt het toegestaan om de zendmodus tijdens de hele vlucht aan te houden. Nieuwe richtlijnen daarover worden naar verwachting begin 2014 gepubliceerd.

Bron: Diverse media

2 reacties op “EU wil gebruik gadgets in vliegtuigen toestaan”

  1. top martin zegt op

    Ik vind het helemaal niet nodig, dat reisenden hun eigen apparatuur inschakelen. Het zou verboden moeten worden überhaupt apperatuur mee aan boord te nemen. Het gaat hier om de veligheid (alle) van passagieren. Entertainment is er aan boord voldoende. Als je er in een vliegtuig zelfs niet zonder kunt, moet je gewoon niet gaan vliegen. Maal helemaal buiten het feit, dat je geen wi-fi / telefon verbinding hebt. Het is hetzelfd met die mensen die al rond lopen en bagage uit de locker nemen, als het toestel nog niet stil staat en fasten your seatbelts nog steeds in bedrijf zijn. Hoe ga je kontroleren, dat een apparaat in -flight modus- geschakeld is ? Er bestaan tien duizenden modellen van allerlei mobil+smart phones, i-Pads en tablets maar afgezien van de vele readers en andere elektronische rommel. top martin

  2. Sjaak S zegt op

    Top Martin, ik heb zelf 30 jaar als steward bij een grote Duitse luchtvaartmaatschappij gewerkt, mocht vorig jaar stoppen. Jouw uitspraken zijn tamelijk naïef, als ik dat mag zeggen. Er is nooit iets misgegaan door apparatuur aan boord en zeker de hedendaagse is van zo’n goede kwaliteit dat je je voor storingen geen zorgen hoeft te maken. Ik weet wat er WEL mis kan gaan, en wel op iedere vlucht. Het entertainment systeem. Bovendien heeft ieder een andere smaak wat entertainment aan betreft. Ik heb mijn electronische rommel altijd bij me. Mijn tab, e-boek lezer en mijn smartphone. De kwaliteit van mijn films en muziek is veel beter en aangenamer voor mij dan wat er aan boord geboden wordt. Wi-fi komt steeds meer voor, de mensen willen dat zo.
    Dat er ook mensen al tijdens het rollen hun handbagage willen pakken is ook niks nieuws en dat mogen ze niet. Wanneer het vliegtuig plotseling moet remmen, vliegen deze als eerste door de lucht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website