KITTIKUN YOKSAP / Shutterstock.com

Een lezer van Thailandblog melde dat hij bericht heeft gehad van EVA Air dat de eerste vlucht gepland staat voor donderdag 2 juli.

Deze vlucht is al zichtbaar in de vluchtschema’s. EVA Air heeft ook al e-mail berichten rondgestuurd dat de vluchten op Bangkok hervat worden.

EVA Air vliegt rechtstreeks, zonder tussenstop naar de Thaise hoofdstad. Non-stop 3x per week van Amsterdam naar Bangkok. Passagiers die reizen in de Economy Class mogen dertig kilo bagage meenemen. Voor reizigers in de Elite Class (premium economy) geldt dat zij in totaal 35 kilo bagage mogen inchecken en reizigers in de Royal Laurel Class kunnen veertig kilo bagage meenemen.

EVA Air is een van de slechts 10 luchtvaartmaatschappijen ter wereld die de vijfsterrenbeoordeling van SKYTRAX voor de hoogste kwaliteit wereldwijd verdienen.

26 reacties op “‘EVA Air vliegt vanaf volgende maand weer naar Thailand’”

 1. reiziger zegt op

  Lijkt mij wat voorbarig van EVA Air.
  Eerst moet de Thaise overheid de inreisbeperkingen opheffen per 1 juli 2020.
  Als men dit niet doet, lijkt mij, laat Thailand geen internationale vluchten toe.

  • Cornelis zegt op

   Ik denk niet dat EVA deze stap zou maken zonder overleg met de Thaise autoriteiten. In de beginfase heeft EVA ook zonder passagiers gevlogen op het traject Taipei – Bangkok, om daar passagiers voor Amsterdam op te pikken.
   Ik heb in ieder geval een email van EVA dat mijn terugvlucht naar Amsterdam op 2 juli a.s. plaats vindt, i.p.v. op 27/6. Natuurlijk is niets 100% zeker, maar ik neem van een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij als EVA aan dat deze stap niet lichtvaardig is genomen.

   • Victor zegt op

    TERUGvlucht van BKK naar Amsterdam is inderdaad GEEN probleem maar dit bericht gaat over een vlucht NAAR Bangkok 🙂 Althans dat suggereert het bericht ………

    • Het vliegtuig komt uit Tapei en vliegt dus NAAR Bangkok.

     • mart zegt op

      Peter(voorheen khun)
      EVA Air vliegt rechtstreeks, zonder tussenstop naar de Thaise hoofdstad. Non-stop 3x per week van Amsterdam naar Bangkok.

      • Ja, dat klopt en daarna vliegt het toestel door naar Tapei. Het komt ook uit Tapei als je in Bangkok instapt om naar Amsterdam te vliegen. Het vliegtuig wordt niet gestationeerd op Suvarnabhumi.

     • Victor zegt op

      We hebben het hier duidelijk niet over de BR075 maar over de BR076

  • Henry zegt op

   Hallo ??
   De inreisbeperkingen opheffen per 1 JULI 2020, daarne vliegt op 2 juli 2020 vliegt EVA, dus geen probleem.

  • Perry zegt op

   Erg voorbarig deze mededeling. Mijn ticket ( terug naar Amsterdam ), is al 3x verzet. Ik ben nog steeds hier.
   30 april, werd 2 mei, 2 juni en nu 2 juli. Eva Ai ( die er niks aan kan doen ) is puur afhankelijk van de Thaise overheid en daar zit het grote probleem. Ik ben benieuwd !

 2. Peter zegt op

  Ze zullen al wel de informatie hebben dat ze kunnen vliegen op Bangkok. De vraag is echter welke eisen Thailand stelt aan degenen die in Bangkok aankomen

 3. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  De site van EVA gecheckt en inderdaad gaat de BR076 pas op 2 juli weer op Bangkok vliegen….

 4. wim zegt op

  Het is dus niet de volgende maand juni, maar een maand later JULI
  Wij vliegen nl als alles doorgaat 7 juli naar Amsterdam

  Groetjes Wim

 5. Victor zegt op

  Heel bijzonder. Er is nog geen enkele officiële bevestiging dat Thailand reizigers uit Europa zal toelaten na 1 juli. Ik ben het dus volledig eens met het commentaar van “reiziger”. Mits EVA meer weet dan wij maar ook dat lijkt mij sterk. Risicovolle onderneming van EVA als je het mij vraagt die alleen maar kan resulteren in teleurstelling…………

 6. Eric zegt op

  Geen garantie Eva heeft mij al 3keer de vluchten geannuleerd welke bevestigd waren.
  Zolang de smurfen in bkk niet ophouden met hun belachelijke lockdown en emergency decreet om zoveel mogelijk power te blijven houden is niets meer zeker in Thailand.

 7. Jos Rieken zegt op

  2 maanden geleden kon je boeken voor een vlucht op 2 mei. 1 maand geleden kon je boeken voor een vlucht op 2 juni. Maar die werden even gemakkelijk weer gecanceld. Nu zou je kunnen boeken voor 2 juli. Dat klopt. Maar ga er maar vanuit dat ook deze wordt gecanceld. Denk dat we blij mogen zijn als de eerste vlucht in september kan vertrekken.

  • Gerard zegt op

   Het lijkt erop dat EVA AIR (maar ook andere maatschappijen) gewoon tickets verkopen zolang niet officieel bevestigd is dat er NIET gevlogen kan worden. Dat betekent dat er dus tickets verkocht worden als het niet zeker is dat er wel gevlogen kan worden. Als later blijkt dat er niet gevlogen mag worden, dan worden de vluchten alsnog gecanceld.

 8. Hans Struijlaart zegt op

  Als Eva air inderdaad weer gaat vliegen zullen ze daar nu al toestemming voor hebben van Thailand. Ik denk dat ze uitvoerig overleg hebben gehad al. Echter mis ik op de site van Eva-air nadere bijzonderheden, zoals verplichte quarantaine 14 dagen? Wat zijn risicolanden? Healthcheck nodig bij instappen of verklaring dat je geen Corona hebt. Verlichte ziekenfondsverzekering waaruit blijkt dat je verzekert bent voor deze kosten? Volgens mij werd een bedrag van 100.000 euro genoemd. Houden ze de 1,5 meter afstand aan in het vliegtuig? Mondkapje verplicht in het vliegtuig? Etc. Ik ga graag weer naar Thailand, maar ik wacht nog even met boeken tot ik zeker weet van de Thaise overheid wat de voorwaarden zijn als het allemaal doorgaat.

 9. Danny zegt op

  Boek incrowd via Sabre systeem, April boeking gecanceld, 2 mei boeking liet geen upgrade toe. 2 juni boeking wel met stoelreservering en al maar werd vorige week gecanceld. Dat was al te voorzien want enkel hoogste classes werden toegelaten dat wil al zeggen dat de kans op cancelen van de vluchten aanwezig was.
  Nu staat mijn vlucht op 7 juli, wederom upgrade confirmed (bus cl) met stoelnummer. Maar of dat zegt dat de vlucht doorgaat weten we pas half juni, want inderdaad moet Thailand de vluchten met passagiers toestaan oftewel de grenzen opengooien.
  Klm bijvoorbeeld vliegt gewoon op Bangkok maar enkel cargo heen, passagiers en garco terug. Dus afwachten maar, het zal mij niet verbazen als t augustus wordt.

 10. reiziger zegt op

  Ik heb de info van een medewerker van EVA Amsterdam. Afgelopen dinsdag belde ik over de status van mijn gecancelde ticket in april. Ik vroeg de medewerker wanneer EVA weer gaat vliegen. Ik kreeg inderdaad te horen 2 juli maar onder voorbehoud dat Thailand dit toelaat. Het zou zomaar kunnen dat de afgelopen dagen het e.e.a. is gewijzigd en dat EVA overleg heeft gehad met de Thaise overheid. Ik had de info dus uit eerste hand. Volgens de officiele sites kan je niets vinden dat de Thaise overheid al groen licht heeft gegeven voor vluchten per 1 juli vanuit Amsterdam. Ik heb even gekeken bij het boeken van KLM tickets en dat is ook mogelijk. Dus is er misschien toch iets gewijzigd. Ik hoop het van ganser harte.

 11. Ubon thai zegt op

  Wij hebben 3 tickets voor 2 juli naar Bangkok. Zoals de situatie nu is in Thailand zien wij het absoluut niet zitten om naar Thailand te gaan. Ik ben alleen bang dat als de vlucht doorgaat wij geen recht hebben om ons geld terug te krijgen. Bij het reisbureau kunnen ze me nu nog geen info geven over 2 juli omdat ze het zelf nog niet weten.

  • gerard125 zegt op

   Zit in het zelfde schuitje ( 10 boekingen). Zie het absoluut niet zitten.

  • Peter zegt op

   Beste Ubon Thai,
   Waaom zou je niet naar Thailand komen 2 Juli? Er zijn in het hele land + – 300 Corona gevallen gemeld en + – 2700 genezen verklaart stel het zijn er het dubbelen op 70 miljoen inwoners….. ik woon hier al 20 jaar…. echt je kunt best komen hoor.
   Groet uit een heerlijk land.
   Peter

   • TH.NL zegt op

    Waarom niet? Wat denk je van 14 dagen quarantaine.

 12. Sjonnie zegt op

  Dit is heel normaal deze vluchten zijn al een jaar van tevoren gepland alleen ze worden iedere keer weer geannuleerd omdat de regering nog geen toestemming geeft. Dit was afgelopen maand ook weer zo in mei zouden ze gaan vliegen en toch met het op alle laatst weer geannuleerd Dus voorlopig gewoon niet boeken en afwachten

 13. Mike zegt op

  Ja leuk allemaal, als je terug wilt geen probleem. Maar deze kant op moet er toch eerst worden gewacht op minimaal 1 juli en dan nog alle beperkingen worden opgeheven voordat we kunnen spreken van normaal vliegverkeer.

  Hou het er maar op dat zolang Europa nog met het virus aan het stoeien is, er geen vluchten met toeristen deze kant op komen. Daarna nog weken/maanden gedoe met 14 dagen quarantaine en ziekenhuis verklaringen die je niet kan krijgen.

  Mijn inschatting voor enigszins normaal vliegverkeer : oktober.
  Nogmaals van Thailand naar Europa, geen probleem de andere kant op echter.

 14. rob zegt op

  Oktober? Dan zit ik goed. Net geboekt. SWISS 600 incl. seat-reserv. Geen prijzen vergeleken. Ben benieuwd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website