EVA Air verhoogt bagagevrijstelling met 10 kilo

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
28 oktober 2015

Met ingang van 1 november 2015 verhoogt EVA Air haar bagagevrijstelling met 10 kilo voor alle reizigers op haar vluchten tussen Europa naar Azië. 

Vanaf dat moment wordt de nieuwe bagagevrijstelling:

 • 30 kilo voor Economy Class.
 • 35 kilo voor Elite Class (Premium Economy).
 • 40 kilo voor Royal Laurel Class (Business).

Deze verhoging geldt voor zowel reeds geboekte als nieuwe passagiers. Deze verruiming van bagagevrijstelling is van toepassing voor alle vluchten die worden uitgevoerd door EVA Air met als voorwaarde dat de reservering is gemaakt in, en dat de reis begint in Europa.

Deze verruiming is eveneens van toepassing voor reizigers die gebruik maken van een doorvlucht met een andere maatschappij reizend van/naar de vertrekpunten in Europa, maar ook binnen Azië, mits deze binnen 24 uur na aankomst plaatsvindt. Reizigers waarvan de reservering is gemaakt in Thailand en reizen naar Europa, kunnen tevens van deze nieuwe vrijstelling gebruik maken.

EVA Air vliegt momenteel 18x wekelijks op Europa. De routes van/naar Amsterdam, Londen Heathrow en Wenen gaan via Bangkok naar Taipei. De route tussen Parijs Charles de Gaulle en Taipei is zelfs nonstop. Ook de nieuwe 4-wekelijkse route richting Istanbul (vanaf 5 maart 2016) zal nonstop naar Taipei uitgevoerd gaan worden.

Cyriel Oude Hengel, Sales Manager bij EVA Air zegt: “Wij verwachten met deze verruiming voor incheck-bagage dat wij de premium markt nog beter kunnen bedienen met onze premium service, maar deze verruiming is eveneens zeer interessant voor reizigers met een langer verblijf in Azië. Wij bieden nu nog meer comfort welke aansluit bij de wensen van de consument.”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “EVA Air verhoogt bagagevrijstelling met 10 kilo”

 1. Hans Bos zegt op

  Deze verruiming van bagagevrijstelling is van toepassing voor alle vluchten die worden uitgevoerd door EVA Air met als voorwaarde dat de reservering is gemaakt in, en dat de reis begint in Europa.

  Wil dat zeggen dat alle reizigers die van Bangkok naar Amsterdam vliegen slechts 20 kilo heen en terug mogen vervoeren, 10 kilo minder dan passagiers die in Europa hebben geboekt en zijn vertrokken? Dat lijkt me een discriminerende regel.

  • Martien zegt op

   Met china airlines kun je al een tijdje 30 kilo meenemen in economy class vanaf Amsterdam
   Boek je Bangkok – Amsterdam bij hun ,dan is het ook 20 kilo.

  • Jonas zegt op

   Waar is deze informatie officieel te vinden. Niet op de EVA AIR site.

  • Chander zegt op

   Om de verwarring nog groter te maken.
   “Rezigers waarvan de reservering is gemaakt in Thailand en reizen naar Europa, kunnen tevens van deze nieuwe regeling gebruik maken”

   Dus, als je in Thailand nog niet geboekt hebt voor reizen naar Europa, dan geldt deze regeling niet?.

  • jac zegt op

   Reizigers waarvan de reservering is gemaakt in Thailand en reizen naar Europa, kunnen tevens van deze nieuwe vrijstelling gebruik maken.

   Hans goed lezen,bovenstaande zin staat in het artikel

 2. Ans zegt op

  Wij vliegen zaterdag 31 oktober s,avonds om 21,30 uur met Eva Air naar Bangkok, mogen wij dan ook al 30 kg. meenemen.

  • Khun Peter zegt op

   Misschien even met bellen EVA Air, dan weet je het.

  • Anita zegt op

   Er staat duidelijk 01 november!

 3. Pieter Achterberg zegt op

  Is die 30 kilo dan ook voor de terugreis vanuit Bangkok zolang je maar in Europa aan de heenreis begon?

  • wibart zegt op

   Als je de retourreis tegelijkertijd boekt lijkt me dat logisch. Immers die boek je toch in europa dus volgens hun stelling is die dan met dezelfde bagage limieten. Neem je een enkeltje en boek je de retour later vanuit bijv. Bangkok dan weet ik het nog zo net niet aangezien ze van is gemaakt spreken (verleden tijd) en niet voor ook nieuwe boekingen 😉 Enfin even bellen lijkt mij dan lol

 4. Willy Croymans zegt op

  Inn heb net gebeld met Eva en inderdaad, het is koerst, de het bagage limiet is verhoogd zoals aangegeven…

 5. Mark zegt op

  Dit klink op het eerste zicht als leuk nieuws voor Thailandgangers/EVA-klanten zoals wij.
  Maar hélaas, niets hierover op de EVA-website en ook geen “yota” in de E-nieuwsbrief die deze ochtend om 9.51 H. mijn mailbox binnen rolde.

  Waarom denkt een mens dan enkel minuten later aan loze “sales-praatjes”?

  Als het bericht toch geen nonsens zou zijn ware het verstandig van de heer Oude Hengel om zijn klanten correct te informeren via de geëigende kanalen van zijn bedrijf. Uiteraard ook de klanten die al een e-ticket gekocht en betaald hebben waar nog steeds 20K opstaat. Of is het de bedoeling dat de groep trouwe klanten die reeds betaald hebben zich de pineut voelen? Vermits leuke sales-praatjes als deze trouwe klanten ernstig kunnen frustreren en vermits een Sales Manager die naam waardig zichzelf en zijn bedrijf in de de media ongetwijfeld volgt, rekenen wij erop dat trouwe klanten met gereserveerde tickets snel correct geïnformeerd zullen worden, zodat EVA haar reputatie eer blijft aandoen.

  Vol vertrouwen kijken wij uit naar een bericht van EVA in onze mailbox.

  Overigens is duidelijkheid omtrent de hoeveelheid ruimbagage ook van belang bij reservatie van connecting flights. Een bijkomende praktisch aspect waarom EVA haar klanten best snel direct en correct informeert over dergelijke 30 K “sales rumors”.

 6. vlieghe reinold zegt op

  Ik heb verleden maand terug naar belgie geweest met Emirates en mocht ook 30 kg mee nemen.
  Er zit wel een adertje onder het gras als je ook nog een binnevlucht moet nemen waar je maar 20 kg mag mee nemen,resultaat 9 kg teveel mee x10 eu
  Wel opletten met dit

 7. Pietje zegt op

  Vanaf 1 november is dit zowel van/naar Thailand, ongeacht waar het ticket is geboekt

 8. Liesbeth Schrijvers zegt op

  Leuk om te lezen van die 30 kg. Wij vliegen al een paar jaar met Etihad naar Phuket en daar was de bagage altijd vrij tot 30 kg. Helaas vanaf 14 september jl hebben zij de bagagelimiet gewijzigd in 20 kg. Dat is heel jammer, want vliegen met Etihad is erg ontspannend ( 7 uur tot Abu Dhabi en dan naar Phuket weer ongeveer 7 uur). Gelukkig hadden wij al vóór 14 september geboekt, dus wij mogen nog 30 kg mee nemen.
  En voor ons is dat heel fijn, want wij blijven 3 maanden in Phuket en dan heb je mee nodig dan voor 3 weken!

 9. David H. zegt op

  Prima ,maar toch is qua bagagekost , KLM nog beter met voor 80 euro (per traject ) naar of van BKK voor extra koffer van 23 kilo , tot hiertoe mijn voorkeerKLM juist daarom , anders was het Eva air altijd, tot at ik nu in Thailand woon en ik mijn eu voedsl voorraadkan inslaan bij terugkeer naarBKK……
  Als KLM dat zou stoppen is het terug EVA air vliegen

 10. Toon zegt op

  Vanmorgen gebeld met EVA air en de lieftallige dame wist me te vertellen dat voor de economyclass de bagagelimiet verhoogd is naar 30 kg.
  Binnenkort wordt de website van EVA air aangepast.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website