Fasttailwind / Shutterstock.com

Goed nieuws voor reizigers die van Amsterdam naar Bangkok willen vliegen. EVA Air gaat weer 3 keer per week op Bangkok vliegen. Je vliegt met EVA Air rechtstreeks, zonder tussenstop naar de Thaise hoofdstad. 

Vanaf 02 juni zijn er 3 vluchten per week vanaf Amsterdam Schihol op dinsdag, donderdag en zaterdag. EVA Air biedt verschillende reisklassen aan; naast Economy is er Premium Economy (Elite), Premium Laurel Class (luxe klasse met rijen van 2-2-2) en Royal Laurel Class (business klasse).

De website van EVA Air heeft ook een Nederlandstalig deel. Het voordeel hiervan is dat je kan zoeken en boeken in je eigen taal en daarnaast is er er een mogelijkheid om met iDEAL te betalen bij vertrek uit Amsterdam. De optie iDEAL staat op de betalingspagina vermeld onder het kopje “Others”.

Passagiers die reizen in de Economy Class mogen dertig kilo bagage meenemen. Voor reizigers in de Elite Class (premium economy) geldt dat zij in totaal 35 kilo bagage mogen inchecken en reizigers in de Royal Laurel Class kunnen veertig kilo bagage meenemen.

EVA Air is een van de slechts 10 luchtvaartmaatschappijen ter wereld die de vijfsterren beoordeling van SKYTRAX voor de hoogste kwaliteit wereldwijd verdienen.

28 reacties op “EVA Air gaat vanaf 2 juni weer drie keer per week op Bangkok vliegen”

 1. Cornelis zegt op

  Goed nieuws! Wat de boekingsklassen betreft: op de 777 waarmee Amsterdam – Bangkok – Taipei altijd werd gevlogen, wordt als businessclass Royal Laurel Class aangeboden, met een 1-2-1 configuratie. De 2-2-2 configuratie in de Premium Laurel vind je in de Airbus 330 serie van EVA Air.

 2. Marijke. zegt op

  Oh wat fijn om te horen.Had al vaak gekeken of ze al weer vliegen.Voor ons altijd eva air.Hopen dat het ook weer wat makkelijker gaat tegen die tijd om thailand in te komen.

 3. Kees zegt op

  Net op hun website gekeken en nog geen vluchten voor juni kunnen vinden. Voor later dit jaar vind ik nu wel rechtstreeks vluchten, maar zonder premium economy.

  Ik heb EVA kort geleden gevraagd wanneer ze weer gaan vliegen en kreeg als antwoord dat dat per 1 juli was en dat er in juni alleen op donderdag zou worden gevlogen en bij weinig belangstelling slechts eens in de 2 weken. Dat is lastig plannen.

 4. Danny zegt op

  Uw bericht klopt deels. De vluchten beginnen vanaf 1 juni as. 1 x per week op elke donderdag, vertrektijd om 21.40 u. Rechtsteekse vlucht naar BKK. 3 x per week staat gepland vanaf september ad. Info Thai Travel, IATA member.

 5. Tom zegt op

  Wij hebben EVA AIR Nederland ook al gevraagd naar de premium economy klasse. Ze weten het echter nog niet. Het hoofdkantoor beslist dat. Heel jammer. We vliegen het liefst met EVA AIR. Maar zullen nu toch elders moeten kijken.

 6. Wallabila zegt op

  Premium (elite) wordt niet aangeboden, ze vliegen met de 787 ipv de 777

 7. Hans zegt op

  Je kunt geen premium economy boeken. Als ik dit invoer moet ik businessklas betalen. Van BMair hoorde ik dat niet meer met Premium wordt gevlogen. Raar hoor. Eva air reageert helaas niet op mijn vragen.

 8. Michel zegt op

  Ik vlieg ook al vanaf de beginjaren tot volle tevredenheid met Eva..inmiddels net als zovelen al 4 keer gecancelled.. tot ik hoorde dat men vanaf juni weer gaat vliegen. Ik heb gelijk gebeld men vertelde mij dat het “waarschijnlijk” juni wordt maar dat er geen enkele garantie gegeven kan worden omdat het hoofdkantoor dat idd beslist. Ik wil niet dat het voor een 5e keer wordt gecancelled dus maar bij de KLM geboekt…helaas.

 9. Laksi zegt op

  Tje,

  Daar wordt ik dus heel vrolijk van, na alle andere maatschappijen te hebben uitgeprobeerd, is dit absoluut de beste maatschappij, helaas heb ik al een vlucht voor mei geboekt bij Etihad, mijn 2e keus maatschappij.

  Maar niet getreurd, in december vlieg ik weer en dan uiteraard met EVAAIR.
  Ik hoop de de Boeing 777-300ER weer snel komt, daar zitten premium economie stoelen in.

 10. Peter zegt op

  Dat is fijn te horen, heb meer dan 20 vluchten met Eva gedaan en steeds super

  Neem de Elite klasse, dat vroeger de Evergreen de luxe noemde.
  Ik als Belg geef deze luchtvaartmaatschappij de hoogste score

 11. Rudolf zegt op

  Ik heb inmiddels geboekt voor oktober, Premium economy was gewoon beschikbaar bij Eva

  • Kees zegt op

   Dat is vreemd. Voor laat in november geen premium economy beschikbaar. Met dit soort onduidelijkheid trek je geen klanten aan.

   • Rudolf zegt op

    Hi Kees,

    Misschien omdat het retourticket betreft?

    Ik had alleen een enkeltje Amsterdam-BKK nodig, rechtstreeks geboekt bij Eva en betaald met creditcard.

    • Kees zegt op

     Hoi Rudolf,

     Nee, ik zie ook in september/oktober de mogelijkheid van premium economy wel, maar eind november niet. Misschien wisselen ze op een bepaalde datum het soort vliegtuig?

     • Kevin zegt op

      klopt, tot begin oktober vliegen ze met de 777 met premium, daarna met de 787 welke helaas geen premium economy heeft. Maar het zal niet voor het eerst zijn dat ze weer vluchten cancelen of van materiaal wisselen. net als wat Cornelis zegt, Singapore en Lufthansa zijn prima alternatieven als je premium economy wilt vliegen. Ook de a350 is een stuk comfortabeler dan de 777 welke een hoop lawaai maakt.

 12. Cornelis zegt op

  Voor degenen die Premium Economy willen vliegen en niet tegen een – snelle – overstap omzien, is ook de Airbus A350 van Singapore Airlines een optie. Ook Lufthansa biedt een uitstekende Premium Economy klasse aan.

 13. Kees zegt op

  Ik ben bang dat Eva zichzelf geen dienst bewijst als ze stoppen met de premium economy op “onze” route. Heel veel Nederlanders kiezen voor Eva juist vanwege deze betaalbare extra luxe en de directe vlucht.

  • Adrie zegt op

   Zijn op elke vlucht om en nabij 80 stoelen.
   Vind het ook jammer, maar weinig keus voor die prijs bij een andere airline

   • Kees zegt op

    Momenteel alleen Lufthansa c.s. Maar wel met tussenstop. Hopelijk springt er een andere maatschappij in dat gat. Het is jammer dat de KLM economy-plus niets voorstelt.

   • Cornelis zegt op

    6 rijen van 8 stoelen (2-4-2), dus 48 stoelen.

    • Erik2 zegt op

     Sorry Cornelis, maar het is 8*8=64

     • Cornelis zegt op

      Mijn fout, je hebt gelijk, het zijn 8 rijen.

 14. Nico zegt op

  Ik overweeg om voor het eerst met Eva Air te vliegen (december).

  Is de stoelkeuze in Economy Standard kosteloos? Het verschil tussen Economy Standard en Economy Up bedraagt 2×45 euro, behalve een eventuele kosteloze stoelkeuze zie ik geen reden om voor Economy Up te kiezen (30kg bagage volstaat voor mij). Of mis ik iets?

 15. haki zegt op

  Waarom vul je op de boekingsite van EVA, niet gewoon je gewenste vluchten in? Dan zie je precies hoeveel het kost. Ik heb net voor mezelf voor mid oktober (heen)/eind maart(terug) gekeken en zag ook verschillen omdat heenreis met 777 gevlogen wordt en in 2023 met de 787. Heen kost mijn stoelkeuze (raam/gangpad) € 35.99 en terug niets. Dit met een economy basic/standaard ticket.

 16. Adrie zegt op

  Stoelkeuze was bij Eva altijd gratis tot ergens 2019/2020.
  Laatste vlucht ivm corona was februari 2020 en tijdens de heenvlucht konden we
  langs elkaar zitten, maar op de retourvlucht was dit bij het inchecken niet mogelijk.
  Omdat we daar niet voor betaald hadden ( het had ons 140 euro extra gekost al we dat wel
  hadden gedaan)

  Dus de gok gewaagd, mis dus en op de retourvlucht niet mogelijk.
  Dit zou de eerste keer zijn in al die jaren +- 20
  Gelukkig konden we met 1 persoon die alleen was ruilen toen we al in het vliegtuig
  waren en dus eind goed al goed.

  Maar vind wel dat de service er niet op vooruit gaat op die manier

 17. Alex zegt op

  Ik heb gekeken voor 2 personen in oktober rechtstreeks, inderdaad mogelijk om nu te boeken maar oh oh wat een prijs voor 2 tickets € 2350 voor 2 personen economy. Premium was niet mogelijk maar dat zal ook best prijzig zijn.

  Mvg Alex

 18. marjan zegt op

  ik heb net , maandag 4 april, gebeld met Eva air. De eerste vlucht staat nu gepland voor 2 juli. De maand juni is nog geblokkeerd door het hoofdkantoor. het is maar zeer de vraag of ze echt gaan vliegen in juni.
  Helaas, want ik vlieg het liefst met eva air. . Ga nu wss swiss air business class boeken, korte overstap tijd en redelijke prijzen. In september met Finn air, de gecancelde vlucht van januari, ook goede prijs en goede vluchttijden. Eindelijk snel mijn kleindochter zien die in januari 2021 geboren is.

 19. Louis zegt op

  Zojuist ook gebeld met Eva NL. Onze vlucht staat nog steeds gepland voor 2 juni. Zal komende week meer duidelijkheid komen zeggen ze. Omdat vandaag 5 april feestdag is in Taiwan, is hoofdkantoor dicht.
  Beetje wazig allemaal, ik wacht nog even af………Neem aan als Eva annuleert alles vergoed wordt……….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website