Europese luchtvaartmaatschappijen hebben vorig jaar 1,6 procent meer passagiers vervoerd dan in 2012. Vooral het aantal vluchten naar verre bestemmingen, zoals Thailand groeide flink en wel met 3%. Binnen Europa nam het aantal vliegreizigers met 1 procent toe.

Bezettingsgraad naam toe

Dat maakte de Europese brancheorganisatie Association of European Airlines (AEA) vandaag bekend. In totaal verwerkten de 29 leden van de AEA, waaronder KLM en Finnair, vorig jaar 375 miljoen passagiers. Dat waren er 5,6 miljoen meer dan in 2012.
Ook de bezettingsgraad van vliegtuigen verbeterde met 0,7% naar 79,9% en bereikte daarmee het hoogste niveau ooit, aldus de AEA.

Winstgevendheid onder druk

De brancheorganisatie is blij met deze de cijfers, gezien moeizame economische situatie in Europa. Wel staat de winstgevendheid van veel luchtvaartbedrijven nog altijd onder druk. Airlines kunnen nog niet juichen. Er zal volgens de AEA nog veel moeten gebeuren, voordat er sprake is van een echt herstel.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website