Etihad begint eigen luchtvaartalliantie

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
9 oktober 2014

Etihad Airways, o.a. bekend van de goedkope vliegtickets naar Bangkok, start met een eigen alliantie en nodigt andere luchtvaartmaatschappijen uit om toe te treden tot het nieuwe samenwerkingsverband.

Ook vliegmaatschappijen die al lid zijn van een andere alliantie zijn welkom. Dat maakte Etihad woensdag bekend.

Behalve Etihad zelf zijn Air Berlin, Air Serbia, Air Seychelles, Jet Airways en Darwin Airline al lid van het nieuwe bondgenootschap. In al die bedrijven heeft Etihad een aandelenbelang. Het Arabische bedrijf werkt op bepaalde routes ook samen met Air France-KLM.

Samenwerkingsverbanden

Veel luchtvaartmaatschappijen werken via allianties samen met branchegenoten in andere delen van de wereld. Op die manier kunnen zij hun klanten daar meer overstapmogelijkheden bieden en besparen op capaciteit op lange vliegroutes.

In de bestaande allianties spelen de drie grootste luchtvaartgroepen van Europa een dominante rol. Air France-KLM is lid van SkyTeam, Lufthansa van Star Alliance en IAG (British Airways) van Oneworld.

Etihad sloot zich tot dusver niet aan bij zo’n alliantie. Topman James Hogan gaf herhaaldelijk aan meer heil te zien in onderlinge afspraken met andere luchtvaartmaatschappijen. Bedrijven zoeken elkaar toch op, ook over de grenzen van vaste samenwerkingsverbanden heen, aldus de topman.

Over Etihad

Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als basis Abu Dhabi. De maatschappij vliegt op bestemmingen in het Midden-Oosten, Europa, Noord-Amerika, Australië en het Indiase subcontinent. De vliegmaatschappij is geheel eigendom van de overheid van Abu Dhabi en werd opgericht in 2003.

Etihad Airways ontving de prijs voor de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld in 2009, 2010 en 2011 tijdens de World Travel Awards, gebaseerd op de kwaliteit van de dienstverlening, creativiteit en innovatie.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Etihad begint eigen luchtvaartalliantie”

  1. Rick zegt op

    Het merendeel van deze coalitie bestaat uit zwakke broeders met uitzondering van Jet Air, misschien denk je Air Berlin zwakke broeder ja dus die waren al pleite geweest zonder samenwerking met Etihad. Komt er gewoon op neer dat ze lekker met de zwakke broeders samenwerken die blij en de andere grotere airways als Airfrance/Klm, British Airways, Lufthansa kunnen niet mee met de spot prijzen van deze airline en worden zo langzaam kapot gemaakt. Maja dat is vrije marktwerking en als de regeringen in de zandbak volledig achter zo een airline zitten met ( bijna ) gratis brandstof kun je het shaken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website