De Amerikaanse luchtvaartdienst FAA waarschuwt vliegtuigpassagiers voor het meenemen van elektronische sigaretten in de bagage. Er zijn verschillende gevallen van oververhitting en brand bekend nadat een e-sigaret per ongeluk was aangegaan, zegt de FAA volgens de NOS.

Elektronische sigaretten hebben cartridges die op batterijen werken. E-sigaretten die per ongeluk aangaan in een koffer in het ruim van een vliegtuig vormen een steeds groter risico, stelt de FAA.

De dienst adviseert luchtvaartmaatschappijen om de sigaretten alleen nog maar toe te staan in de handbagage. Die nemen passagiers mee in de cabine van een vliegtuig en dan kan snel ingegrepen worden.

Eerder deze maand ontstond brand in een koffer op het vliegveld van Los Angeles. Een paar maanden geleden vloog een tas van een passagier in het ruim van een vliegtuig in brand door een e-sigaret wat leidde tot evacuatie van het toestel.

3 reacties op “E-sigaret in vliegtuigbagage levensgevaarlijk!”

 1. roja zegt op

  Daarnaast is het mogelijk dat de e-sigaret tot 15x MEER kankerverwekkend is dan de gewone sigaret blijkt uit een recent onderzoek . Het is – zoals het nu lijkt – niet zo bij e-sigaretten die een 3 volts bijterrij hebben , maar wel bij e-sigaretten met een hoger voltage . Dan schijnt de e-sigaret te warm te worden en kom er formaldehyde vrij . Dus let op !!!!

  • Remko zegt op

   Er is echter wel een punt bij het meenemen van je e-sigaret in je handbagage en dat zijn de security checks. Laatst al twee keer moeten laten zien (in zowel BKK als Frankfurt) dat het geen ontsteking voor een bom o.i.d. was. En ik ben natuurlijk niet de enige? Totale tijd van alle checks (twee keer in BKK vanwege geannuleerde vlucht en in Frankfurt) kwam uit op zo’n 120 minuten. Zorg maar dat je op tijd op het vliegveld bent want het wordt steeds gekker!

 2. Folkert zegt op

  Vindt als niet roker dat het niets met te maken heb dat de E-sigaret kanker verwekkend kan zijn.
  Het gaat om de veiligheid in het vliegtuig ook dit is misschien niet objectief de sigaretten industrie raakt vele rokers kwijt dan is het mensen bang maken daarover ook een manier om ze onzeker temaken, ,de waarheid van wel of zo niet weet ik niet..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website