Emirates de luchtvaartmaatschappij uit Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten zal vanaf 1 september weer een dagelijkse passagiersvlucht uitvoeren van Dubai naar Bangkok. 

Er wordt tussen Dubai en Bangkok gevlogen met een Boeing 777-300ER. Het toestel heeft een First-, Business- en Economy Class. Vlucht EK148 vertrekt om 15.20 uur uit Amsterdam, waarna het op 23:59 uur aankomt in Dubai. Vanaf 1 september vertrekt vlucht EK384 dagelijks om 1.50 uur vanuit Dubai waarna het in Bangkok om 11.30 uur aankomt.

Terug uit Bangkok start vlucht EK385 om 3:25 uur en komt in Dubai aan om 6:35 uur. Vervolgens vertrekt vlucht EK147 om 8:05 uur vanuit Dubai en komt het toestel om 13:15 uur aan in Amsterdam.

Reizigers kunnen de vluchten naar Bangkok boeken op Emirates.com of via reisbureaus. Passagiers die in Bangkok aankomen, moeten rekeing houden met de eisen van de Thaise autoriteiten en bepaalde beperkingen. Reizigers worden dringend verzocht om de meest recente informatie te raadplegen en een bezoek te brengen aan www.emirates.com/travelrestrictions voor het boeken van een vlucht.

Covid-19 PCR tests zijn verplicht voor alle inkomende en transitpassagiers die aankomen in Dubai (en VAE), ongeacht het land waar ze vandaan komen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

12 reacties op “Emirates vliegt per 1 september weer van Amsterdam naar Bangkok met tussenstop in Dubai”

 1. Cornelis zegt op

  In de huidige situatie kunnen reizigers naar Thailand toch alleen vliegen met de door de Thaise Ambassade georganiseerde vluchten?

  • Nee hoor. KLM vliegt ook gewoon naar Bangkok en dat zijn niet uitsluitende repatriëringsvluchten. Er zijn meerdere groepen, waaronder zakenreigers, diplomaten, etc. die Thailand in mogen, die moeten toch ook in een vliegtuig stappen.

  • l.lagemaat zegt op

   De Thaise ambassade organiseert geen vluchten.
   Zij geeft hoogstens toestemming aan bepaalde groepen, die om verschillende redenen wel Thailand mogen bezoeken.

 2. Joop zegt op

  Zolang ik nog geen restitutie heb ontvangen van een door Etihad geannuleerde vlucht hoef ik voorlopig niet met een maatschappij uit de VAE te vliegen.
  Daarbij zijn de aansluitingen bepaald niet optimaal; terug een krappe 1,5 uur (dus grote kans dat je die aansluiting mist bij een beetje vertraging bij vertrek in Bangkok en zeker wanneer je in Dubai lang moet wachten bij allerlei veiligheidscontroles i.v.m. Covid19).

  • Glenn zegt op

   Dit is zondermeer waar. Bravo bedankt voor de zeer nuttige info.

 3. Wim zegt op

  Wij willen in januari weer naar thailand gezien bovenstaande vluchten moet dit lukken?? Tevens willen we maand thailand combineren met maand Maleise moet je dan ook speciaal visum aanvragen omdat je dager dan een maand in thailand blijf (op papier dan)

 4. Maarten zegt op

  Mijn vrouw haar ticket van klm kl873 is gisteren gecanceld voor 27 september , zij hebben haar nu ook op die vlucht gezet van emirates zondagmiddag want KLM vloog niet die dag ze stapt ook over op dubai en moet dus ook een CPR test doen dit is verplicht anders kom je het vliegtuig niet in.

 5. Alex zegt op

  Leuk dat Emirates weer op Bangkok gaat vliegen, alleen jammer dat je als toerist Thailand niet binnen komt, op enkele genoemde uitzonderingen na…
  Midden september wordt een proef gestart om toeristen toe te laten in Phuket. Onder condities, dat ze minimaal 30 dagen blijven, waarvan 2 weken in het hotel, tuin zwembad etc. daarna mag men beperkt in de omgeving rondtoeren, en pas na drie weken door heel Phuket, maar niet buiten Phuket!
  Dus ik zou voorlopig maar niet boeken.
  Daarnaast is er veel weerstand van de bevolking van Phuket die bang zijn dat de toeristen het covid-19 virus overbrengen naar Phuket..!
  Dus we zijn er nog lang niet..!!
  Verwachting is “enige verruiming” in februari 2021, als het Chineses Nieuwjaar begint.

  • Hans Struijlaart zegt op

   Dat is niet waar wat je zegt. Na 3 weken Phuket quarantaine kun je vrij reizen door heel Thailand als buitenlander.

 6. Stef zegt op

  Emiraats heeft ons aardig in de steek gelaten in maart 2020.
  Op het vliegveld in Bangkok terug naar Ned.
  “Ja sorry” geen vliegtuig.
  Bellen. Sociaal media…. andere vlucht?
  Niks nada…
  Klm heeft ons perfect geholpen en weer thuis gekomen.

  Nooit meer goedkoop bij een reis bureau met emir boeken.
  Betaal wel liever iets meer… maar met KLM kom ik tenmiste thuis.

  Bijna 5 maanden verder en nog steeds me geld niet terug van emiraats.

  • Cornelis zegt op

   Emirates doet in beginsel niet rechtstreeks zaken met u wanneer u via een reisbureau hebt geboekt.

 7. Cornelis zegt op

  Interessant: Emirates biedt een gratis, wereldwijd dekkende verzekering tegen Covid-gerelateerde kosten aan bij aankoop van een ticket:

  https://www.emirates.com/nl/dutch/help/covid19-cover/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website