Emirates komt toch met Premium Economy

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
7 mei 2018
Peerayut Chan / Shutterstock.com

Emirates, de luchtvaartmaatschappij uit Dubai gaat toch de Premium Economy Class invoeren bij een deel van de vloot. Daarmee is Premium Economy de vierde klasse naast de First Class, Business Class en de reguliere Economy Class die de Emirates gaat aanbieden.

Premium Economy is een klasse tussen Economy en Busines Class. De belangrijkste kenmerken ten opzichte van Economy zijn: meer beenruimte, bredere stoelen, iets betere catering, meer bagagevrijheid en priority boarding.

Tim Clark, CEO van Emirates verwacht dat in 2020 de eerste Airbus A380’s nieuw vanaf de fabriek uitgerust worden met de Premium Economy. Of dit ook zo zal zijn bij de Boeing 777 vloot van de luchtvaartmaatschappij is nog onduidelijk.

Steeds meer passagiers willen Premium Economy vliegen, Emirates heeft de vraag daarmee onderschat.

Emirates vliegt ook van Amsterdam naar Bangkok met een tussenstop in Dubai.

Bron: Zakenreisnieuws.nl

8 reacties op “Emirates komt toch met Premium Economy”

 1. Patrick zegt op

  “Steeds meer passagiers willen Premium Economy vliegen, Emirates heeft de vraag daarmee onderschat.”

  Ja, dat er meer passagiers Premium -Economy willen vliegen, dat neem ik direct aan, maar bij mijn weten zijn er maar bar weinig die het doen.
  De enige die ik momenteel weet is EVA-air.
  Het is jammer, vlieg graag met Thaiairways maar alleen keus tussen duur First/Busness of economy.
  Vindt het prijsverschil te groot en als westerling heb je net dat extra stukje beenruimte nodig.
  Toch zal ik persoonlijk niet voor Emirates kiezen, heb namelijk een hekel aan een tussenstop.

  • nicole zegt op

   Sorry, maar bij vele maatschappijen kan je premium vliegen.
   bij Lufthansa, bij KLM kan je comfort stoelen boeken. Deze comfortstoelen zijn gelijk aan premium class.
   Alleen boek je bij deze maatschappij alles apart. Dus ook voor meer bagage moet je apart betalen. Kan een voordeel zijn voor sommigen, als je echt alleen voor de meer beenruimte gaat.

   • Cornelis zegt op

    Nicole, de zgn comfortstoelen bij KLM zijn niet te vergelijken met Premium Economy. Je hebt wel wat meer beenruimte, maar niks extra’s in de breedte omdat er, in de Boeing 777 bij voorbeeld, gewoon 10 stoelen in de breedte staan. EVA, bijvoorbeeld heeft in die klasse in de 777 maar 8 stoelen in de breedte. KLM noemt het niet voor niets geen Premium Economy………….

 2. Dick zegt op

  He, he, ze worden wakker.
  Ik was een goede business-klant voor ze gedurende 14 jaar maar ze zijn veel te duur geworden, dus vlieg ik nu Finnair-business of Eva Premium, na China Airlines business die nu helaas(onder druk KLM?) gestopt zijn vanaf Schiphol naar BKK. De zogenaamde aanbiedingen voor business van Emirates en Qatar stellen niets voor: als je er direct op reageert zijn ze al uitverkocht.

  • Cornelis zegt op

   Ze zijn zowel in Business als in Economy inderdaad te duur geworden, en al helemaal nu je voor een tijdige reservering van je gewenste stoel nog moet bijbetalen – minimaal honderd euro op een retourtje Amsterdam – Bangkok (en wil je voorin de A380 zitten dan wordt het nog fors meer). Na 10 retourtjes met Emirates – waarvan de helft in Business – ben ik naar EVA overgestapt en vlieg ik in de Premium Economy klasse.

  • rob zegt op

   Niet helemaal waar, heb enige weken geleden een business class ticket weten te scoren bij Qatar , vertrek 24 mei as, voor nog geen 1600 euro, normaal is dat een paar honderd euro duurder, 5 maanden terug heb ik 2100 euro betaald.

   • nicole zegt op

    Soms kan je goed scoren voor de bussines class. Britisch airway voor 1400 euro bv. of finnair voor 1600. maar wel goed naar de tijden kijken. Heb nu zelfs al Turkisch voorbij zien komen voor 1350.
    Gewoon regelmatig de prijzen checken.

    • Cornelis zegt op

     Zojuist een ‘aanbieding’ van Qatar ontvangen, via de e-mail. ‘Tot 42% korting’ staat erboven. Vervolgens wordt voor een businessclass-retourtje Bangkok € 2609 gevraagd, maar dan moet ik wel uiterlijk morgenavond 23.59u boeken. Ik denk dat ik deze gulle aanbieding maar laat lopen – Turkish Airlines vraagt ongeveer de helft: € 1350…………….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website