Een persoonlijk bericht van de CEO van KLM

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags:
21 april 2020

Komenton / Shutterstock.com

Geachte klanten,

Het is slechts enkele weken geleden dat ik u informeerde over de stappen die KLM heeft genomen om haar klanten en personeel te beschermen tegen de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

Sindsdien is ons leven, en dat van vele anderen, onderworpen aan ongekende veranderingen en onzekerheid. De boodschap die ik destijds met u deelde, lijkt in het niet te vallen bij de hedendaagse realiteit. Dit alles heeft ons gedwongen om op alle vlakken verdere, beslissende maatregelen te nemen. Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om u persoonlijk te informeren over deze maatregelen en hoe KLM zich voorbereidt op deze nieuwe realiteit.

Repatriëring

Zoals u zult begrijpen, blijft onze hoofdprioriteit om in het buitenland gestrande reizigers veilig thuis te brengen bij hun familie. De afgelopen weken hebben we honderden repatriëringsvluchten uitgevoerd, waardoor ruim een kwart miljoen Nederlandse en internationale reizigers met hun dierbaren zijn herenigd. We blijven nauw samenwerken met de Nederlandse overheid, lokale ambassades en internationale overheden om deze belangrijke missie te voltooien.

Service en veiligheid

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus zijn sommige van onze producten en diensten tijdelijk gestopt of gereduceerd. We hebben social distancing-maatregelen genomen op Schiphol, onze internationale luchthavens en – waar mogelijk – bij de indeling van de zitplaatsen op onze vluchten. Onze cateringservice is tijdelijk aangepast om het contact aan boord te verminderen. We hebben besloten de Non-Schengen KLM Crown Lounge open te houden met een aangepast menu en kortere openingstijden. Op updates.klm.com vindt u meer updates en informatie over onze preventieve maatregelen.

Ik besef dat we u, onder de huidige omstandigheden, niet van dienst kunnen zijn zoals u van KLM gewend bent. Het is echter hartverwarmend om zoveel steunbetuigingen van onze klanten van over de hele wereld te mogen ontvangen. Onze medewerkers zetten alles op alles om u onder deze omstandigheden de best mogelijke service te bieden en uw woorden versterken onze vastberadenheid. Onze blauwe KLM harten kloppen voor u, onze gewaardeerde klant.

Vluchtaanbod

Ondanks deze wereldwijde uitbraak zijn er nog steeds velen die moeten reizen – voor werk, familie of persoonlijke redenen. U kunt ervan op aan dat wij er voor u zijn en dat we zoveel mogelijk blijven vliegen, zodat we u veilig en snel naar uw bestemming kunnen brengen. Momenteel vliegen we volgens een tijdelijk beperkt netwerk, waarmee we 25 intercontinentale en 32 Europese bestemmingen aanbieden. Om toch zekerheid te bieden in onzekere tijden, hebben we een vluchtstatus checker ontwikkeld. Hiermee kunt u live alle beschikbare vluchten van en naar Amsterdam bekijken.

Ik ben ervan overtuigd dat deze crisis voor een positieve verandering in de luchtvaart kan zorgen. Ik zie innovatie op het gebied van sanitaire voorzieningen en hygiëne aan boord, maar ook bij screeningprocessen op luchthavens en het herdefiniëren van persoonlijke ruimte. Deze ontwikkelingen zullen we snel als de nieuwe norm gaan beschouwen. Samen met onze klanten, autoriteiten, luchthavens en partners werken we hard om een verbeterde KLM-ervaring te creëren. KLM zal sterker uit deze crisis komen: doelgericht, maatschappelijk verantwoord en duurzaam.

De gevolgen van het coronavirus, zowel op ons privéleven als op de economie, blijven dynamisch en onvoorspelbaar. Het belangrijkste is uw persoonlijke welzijn en dat van uw dierbaren. Ik wil u nogmaals bedanken voor uw vertrouwen in KLM en hoop u snel weer aan boord te mogen verwelkomen.

Vriendelijke groet,

Pieter Elbers
President-directeur KLM

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Een persoonlijk bericht van de CEO van KLM”

 1. Fokko van Biessum zegt op

  Jammer dat U niet praat over de bonus die KLM ondanks de moeilijke periode,aan U wilde uitbetalen en desondanks toch een miljardensteun aan de overheid vraagt.

  • l.lagemaat zegt op

   Gelukkig wordt die niet uitgekeerd! Nu de Franse president directeur tot de orde roepen.

   Het KLM bestuur mist alle realiteit met de werkelijkheid. Bepaalt geen “helicopter view!”

   • Herman zegt op

    Het gaat niet om de hoogte van de bonus of om de bonus op zich. Het was de timing. De ene dag om een milliardensteun vragen, de volgende dag een bonus doen accorderen. Dat had ie beter op de agenda van 20121 laten zetten met een betaling met terugwerkende kracht. Elbers had het grootste deel toch al op zijn bankrekening. Niet slim. Slechte beurt.

   • Dennis zegt op

    Een goede CEO had begrepen dat je niet op maandag de overheid vraagt om MILJARDEN (omdat je bedrijf erg heel erg slecht voorstaat) en dan op dinsdag je aandeelhouders (waaronder de Nederlandse staat) om meer salaris.

    Hoe goed Eibers ook is (hij komt er wel, maakt binnen een paar jaar de overstap naar een echt grote airline met dito salaris (hallo IAG!), hiermee wordt een enorme blunder begaan! Totaal gebrek aan inzicht hoe de Nederlandse maatschappij hier tegenaan kijkt. Natuurlijk, op de golfbaan spreek je over niets anders. Maar je werknemers die je hebt ontslagen denken er toch anders over.

 2. Jan zegt op

  Vraag:

  Is er al onderzoek gedaan naar het verhoogde risio voor infectie met Corona voor passagiers in de luchtvaart en zo ja, wat zijn de aanbevelingen behalve niet vliegen.

 3. G.J. Krol zegt op

  KLM is niet van de jonge, strakke stewardessen; KLM is niet van de exorbitant luxe maaltijden. KLM is een maatschappij met efficiënt personeel, met personeel dat de vreemde talen beheerst. Mijn ervaring is dat KLM zijn stewardessen niet de straat opschopt als ze iets ouder worden, iets wat schering en inslag is bij Emirates. En dan ben ik trots op deze maatschappij. Elbers heeft een goede reputatie bij het personeel, zoals enige tijd geleden bleek. Ik lees berichten van ontevreden types die zich na een repatriëringsvlucht beklagen over het uitblijven van controles. Zeuren in plaats van blij zijn dat ze naar Nederland komen; de Nederlandse klager bij uitstek. Vergeleken met andere CEO’s in vergelijkbare posities is het salaris van Elbers nog bescheiden. En ook op dit forum zijn er steevast klagende en zeurende types die het hebben over de bonus voor Elbers. Voor sommigen is het nooit goed en hen zou ik willen voorstellen om vakantie te vieren in een tent op de Veluwe. Mijn volgende vlucht naar Thailand wordt hopelijk weer met KLM als ik tenminste niet met het chauvinistische Air France vlieg.

 4. Ria Clement Aarns zegt op

  ik vindt dat Elbers deze bonus meer dan verdient,het staat in een schril contrast met de ceo Ben Smith die 24 miljoen verdient,Elbers 525 duizend
  bovendien drijft Air France al jaren op de winst van KLM nederland,dus het salaris van Elbers hoger,en van de franse ceo aanmerkelijk lager,dit ook meenemen in het steunpakket met de voorwaarden

  • l.lagemaat zegt op

   Bij de fusie besprekingen indertijd heeft de Nederlandse regering zitten slapen op het gebied van de beloningen. In de luchtvaart zijn de landingen het moeilijkst vooral in zwaar (economisch) weer!

 5. Kees Bentvelsen zegt op

  Bedankt voor deze boodschap. Ik vestig U de aandacht op het nut van prijsvergelijking en dit wellicht des te meer nu vluchten naar Nederland en België schaars zijn. Zo reserveerde ik op 5 april mijn reis naar Brussel op 18 april voor 43.500 baht( 2 personen). De vlucht te boeken op ook op 5 april en uit te voeren op 18 april kostte bij KLM 67.880 baht( 2 personen) Dus KLM meer dan 50% duurder. Op sommige dagen was het prijsverschil met Lufthansa nog groter. Ik ben Hollander genoeg om dan Lufthansa te nemen omdat de kwaliteit en dienstverlening van beide luchtvaartmaatschappijen min of meer gelijk zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website