Wie dit weekend vanaf Schiphol naar Thailand vertrekt dient rekening te houden met de drukte op Schiphol en doet er goed aan om op tijd naar de luchthaven te vertrekken.

De luchthaven verwacht dit weekeinde zo’n 400.000 reizigers die aankomen, overstappen of vertrekken.

Schiphol heeft de luchthaven volledig in kerstsfeer gehuld. Zo staan er 200 kerstbomen die zijn versierd met zo’n 32.000 kerstballen en 650 meter aan ledverlichting. Ook is er entertainment om de wachttijden te veraangenamen, zoals de Kerstman die cadeautjes uitdeelt en een kerstkoor. De luchthaven adviseert reizigers vooraf thuis in te checken, om tijd te besparen.

Nederlanders op vakantie

Dit jaar gaan er, net zoals vorig jaar, in totaal zo’n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de kerstvakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing.

Vergeleken met vorig jaar vieren iets meer Nederlanders kerstvakantie in eigen land: zo’n 900.000 (+50.000). Het aantal Nederlanders dat een vakantie naar het buitenland onderneemt daalt met zo’n 50.000 naar 900.000. De kerstvakantie vindt dit jaar in alle regio’s plaats van 21 december 2013 tot en met 5 januari 2014.

Lichte stijging kerstvakantie in eigen land

Ondanks de economische crisis blijft de kerstvakantie een populaire periode om er tussenuit te gaan. De eerste week, rond Kerstmis, wint iets aan populariteit. Kerst valt gunstig op woensdag en donderdag en daardoor trekken iets meer Nederlanders er rond de kerst op uit in eigen land. Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiehuisje of –bungalow. Ongeveer een kwart van de Nederlanders kiest voor een hotelvakantie.

Duitsland populair

Zo’n 900.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een (korte) kerstvakantie. Vergeleken met vorig jaar zijn dat er zo’n 50.000 minder. Duitsland blijft de populairste bestemming voor een buitenlandse vakantie. Ongeveer een kwart van de vakanties vindt plaats bij onze oosterburen. Daarnaast zijn Oostenrijk, België en Frankrijk in trek voor een buitenlandse kerstvakantie.

Hoeveel Nederlanders er voor een kerstvakantie naar Thailand vliegen is niet bekend gemaakt.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website