De perfecte vliegreis: Een lege stoel naast je

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
18 juni 2013

Zitten naast lege stoel is voor Nederlanders de grootste meevaller tijdens het vliegen.

Je kent het wel je stapt in het vliegtuig op weg naar Bangkok en je bent benieuwd wie er naast je komt zitten. Wanneer de stoel leeg blijft is dat prettig. Je kunt gemakkelijker naar de toilet en je hebt wat extra ruimte.

Skyscanner hield onderzoek onder 10.000 internationale reizigers naar pleziertjes die een reis nog aangenamer kunnen maken. Het onderzoek onthult dat, van alle meevallers, de koffer als eerste op de bagageband zien verschijnen het grootste triomfgevoel teweegbrengt bij internationale reizigers. Bijna de helft (49%) gaf aan dat dit absoluut meewerkt aan het hebben van een perfecte vliegreis.

De Nederlandse reiziger heeft een andere voorkeur als het aankomt op het hebben van de perfecte vliegreis. Onder de Nederlandse respondenten geeft meer dan 46% aan dat het niet hebben van een buurman of buurvrouw in het vliegtuig zorgt voor een gelukzalig gevoel. Op twee komt bij de Nederlanders de koffer als eerst op de bagageband terugvinden en op drie staat geen huilende baby’s aan boord.

Het feit dat het gelukt is om extra handbagage mee te ‘smokkelen’ onder bijvoorbeeld een jas zorgt het minst voor een euforisch gevoel bij de Nederlandse reiziger. Ook als eerst aan boord gaan, zelfs zonder priority pass en een onopgemerkt flesje water maken de vakantie nog niet meteen tot een succes.

Top 5 ‘meevallers’ voor Nederlanders:

 1. Geen buurman of buurvrouw in het vliegtuig.
 2. Koffer komt als eerste op de bagageband.
 3. Er zijn geen huilende baby’s aan boord.
 4. De persoon ervoor doet zijn of haar stoel niet naar achteren.
 5. Wegkomen met te zware koffer.

Top 5 ‘meevallers’ internationaal: 

 1. Koffer komt als eerste op de bagageband
 2. De persoon ervoor doet zijn of haar stoel niet naar achteren
 3. Geen buurman of buurvrouw in het vliegtuig
 4. Er zijn geen huilende baby’s aan boord
 5. Wegkomen met te zware koffer

5 reacties op “De perfecte vliegreis: Een lege stoel naast je”

 1. william zegt op

  Ik vind het toch ook wel prettig als ik regelmatig ( alleen ) naar bangkok vlieg, dat er dan een passagier naast me zit waar een leuk gesprek tot onstaan komt, en daardoor de vliegtijd aanmerkelijk sneller lijkt om tegaan.

 2. Sjaak zegt op

  Op het ogenblik is mijn prioriteit mijn meestal te zware koffer, dan, omdat ik altijd stand bye vlieg, moet ik heel vaak tussen twee passagiers zitten. Dus ben ik ook blij als ik eens een lege stoel naast me heb en zoals bij de laatste vlucht een hele rij. Kon ik lekker languit liggen.
  Bij aankomst, ja, ook ik ben blij als mijn koffer als eerste komt, maar nog beter vind ik het om snel door de pascontrole te komen.
  En William…. misschien is het maar goed dat we nooit met dezelfde maatschappij vliegen, want ik wil het liefst films kijken, lezen en slapen… hahaha…

 3. BramSiam zegt op

  Geen buurman of buurvrouw is heel plezierig, maar een buurvrouw, vooral niet te groot en Aziatisch is te prefereren boven een buurman, vooral als die wel te groot is. Als je alleen vliegt is het noodlot nogal eens dat je naast een te dikke, dan wel ruftende, dan wel dronken, dan wel snurkende, dan wel een combinatie van dit alles vertegenwoordigende vent komt te zitten. Met excuses vooraf aan alle te dikke, ruftende, snurkende mannen. Aan de dronkenlappen bied ik geen excuses aan, want die kunnen er wel iets aan doen.

 4. Theo zegt op

  Ik ben al blij dat mijn koffer weer met dezelfde vlucht is meegegaan en niet is achtergebleven/verkeerd is gelabeled/een andere bestemming heeft gekozen.

 5. Sir Charles zegt op

  Vind het ook prettiger een lege stoel naast me te hebben en als er dan toch iemand naast me komt te zitten hoop ik altijd wel dat degene niet zo gaat klagen en zeuren hoe slecht alles is in Nederland dat het een rotland is om te leven vergeleken met Thailand of iemand die het steeds maar heeft over zijn Thaise familie- en kennissenkring waarin altijd wel iemand is die een hoge functie bekleedt bij de overheid, politie of in het zakenleven.
  Zo hoor je dan zeggen ‘als er iets is hoef ik alleen maar zijn naam te noemen en het wordt voor me geregeld’.

  Een praatje met een medepassagier is het ergste niet maar zulke gesprekken breek ik het liefst abrupt af, het is ook de reden waarom ik liever niet een bar bezoek waar veel landgenoten samenklitten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website