De Europese vliegtuigbouwer Airbus leverde afgelopen jaar 629 toestellen af bij klanten. Het bedrijf verliest daarmee de strijd om de meeste leveringen met grote concurrent Boeing.

Want dat Amerikaanse concern maakte eerder al bekend 723 toestellen te hebben afgeleverd in 2014. Het is het derde jaar op rij dat Boeing Airbus aftroeft. Voor beide bedrijven is het een productierecord.

Op een ander vlak won Airbus wel van Boeing. In heel 2014 kreeg Airbus namelijk 1.456 nieuwe orders, Boeing kreeg er net iets minder: 1.432.

In totaal heeft Airbus nu 6.386 orders, genoeg om de komende negen jaar bezig te blijven. Boeing heeft in totaal 5.789 orders.

Vorige maand leverde Airbus zijn eerste A350XWB af aan Qatar Airways. Dit nieuwe toestel moet de concurrentie aangaan met de Dreamliner van Boeing, die al sinds 2011 rondvliegt.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Boeing leverde afgelopen jaar meer vliegtuigen dan Airbus”

  1. bob zegt op

    de titel van dit epistel is foutief. Verkocht moet zijn: leverde ….. af


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website