(Redactionele bronvermelding: SAHACHATZ / Shutterstock.com)

Wie een binnenlandse vlucht wil maken in Thailand heeft de keuze uit meerdere budgetmaatschappijen. Budget vliegmaatschappijen in Thailand bieden een betaalbare en efficiënte manier om door het land te reizen.

Deze luchtvaartmaatschappijen zijn populair bij zowel toeristen als lokale reizigers vanwege hun lage tarieven en frequente verbindingen tussen belangrijke steden en toeristische bestemmingen. Hoewel de basiskosten van tickets laag zijn, kunnen extra kosten voor bagage, voorkeursstoelen en maaltijden van toepassing zijn. De vliegtuigen van budgetmaatschappijen zijn meestal kleiner en minder luxueus, maar ze bieden een efficiënte service voor korte binnenlandse vluchten. Deze maatschappijen zijn een aantrekkelijke optie voor reizigers die kosten willen besparen en flexibel willen zijn in hun reisplannen binnen Thailand.

Nok Air

Nok Air is een bekende luchtvaartmaatschappij in Thailand, bekend om haar budgetvriendelijke diensten en kleurrijke vliegtuigen. De maatschappij werd opgericht in 2004 en is een dochteronderneming van Thai Airways International. Nok Air bedient voornamelijk binnenlandse bestemmingen in Thailand, maar biedt ook vluchten aan naar nabijgelegen landen in Zuidoost-Azië.

Een opvallend kenmerk van Nok Air is het levendige en speelse design van haar vliegtuigen, vaak voorzien van een vogelthema, wat aansluit bij de naam ‘Nok’, dat in het Thai ‘vogel’ betekent. Deze unieke branding heeft de luchtvaartmaatschappij een onderscheidende aanwezigheid in de regionale luchtvaartindustrie gegeven.

Nok Air staat bekend om haar toegankelijke prijzen en promoties, wat het voor veel reizigers een aantrekkelijke optie maakt voor binnenlandse vluchten in Thailand. De luchtvaartmaatschappij biedt verschillende klassen en tariefstructuren, waardoor reizigers kunnen kiezen wat het beste past bij hun behoeften en budget.

Net als vele andere luchtvaartmaatschappijen, heeft Nok Air uitdagingen gekend, waaronder financiële moeilijkheden en concurrentie in de steeds veranderende luchtvaartmarkt. Desondanks blijft Nok Air een belangrijke speler in de Thaise luchtvaartindustrie, met een sterke focus op klantenservice en het bieden van betaalbare reisopties voor zowel toeristen als lokale reizigers.

Naast reguliere passagiersvluchten, heeft Nok Air ook diensten voor vrachtvervoer en chartervluchten. De luchtvaartmaatschappij heeft ook een loyaliteitsprogramma voor frequent flyers, wat extra voordelen en kortingen biedt aan terugkerende klanten.

(Redactionele bronvermelding: TK Kurikawa / Shutterstock.com)

Negatief in het nieuws

Recente ontwikkelingen bij Nok Air in Thailand hebben de aandacht getrokken vanwege vertragingen en operationele uitdagingen. De luchtvaartmaatschappij heeft te maken gehad met technische problemen met sommige van haar vliegtuigen. Een specifiek incident betrof een Boeing 737-800 die door bliksem werd getroffen en drie dagen onderhoud nodig had. Dit leidde tot aanzienlijke vertragingen en het omboeken van vluchten, wat de reisplannen van vele passagiers beïnvloedde. Daarnaast hebben vluchten naar Chiang Rai en Hat Yai ook te kampen gehad met kritieke weersomstandigheden, waarbij één vlucht terug moest keren naar Don Mueang.

Wutthiphum Jurangkool, de CEO van Nok Air, erkende deze problemen en gaf aan dat de luchtvaartmaatschappij samenwerkt met andere low-cost carriers, zoals Thai AirAsia en Thai Lion Air, om passagiers te helpen herplaatsen. Echter, niet alle passagiers waren tevreden met deze oplossing. Nok Air heeft ook gemeld dat twee van hun vliegtuigen 10 dagen buiten gebruik waren voor regulier onderhoud.

Deze incidenten zijn gemeld aan de Civil Aviation Authority of Thailand. Nok Air streeft ernaar om haar On-Time Performance (OTP) boven de 80% te houden, een standaard die het sinds begin dit jaar heeft gehandhaafd. Nok Air opereert momenteel onder een rehabilitatieplan dat op 29 november 2021 is goedgekeurd door de Central Bankruptcy Court​.

Binnenlands routenetwerk

Het huidige binnenlandse routenetwerk van Nok Air omvat een breed scala aan bestemmingen in Thailand, verspreid over verschillende regio’s:

 • Noord-Thailand: Nok Air biedt vluchten naar Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Mae Sot, Phrae, Mae Hong Son, Nan, en een route van Chiang Mai naar Ubon Ratchathani.
 • Noordoost-Thailand: De bestemmingen omvatten Buri Ram, Loei, Sakon Nakhon, Ubon Ratchathani, Udon Thani, Nakhon Phanom, en een route van Ubon Ratchathani naar Phuket.
 • Centraal-Thailand: De luchtvaartmaatschappij bedient Phitsanulok.
 • Zuid-Thailand: Hieronder vallen Chumphon, Hat Yai, Nakhon Si Thammarat, Phuket, Ranong, Surat Thani, en Trang.

Website Nok Air: https://www.nokair.com/

3 reacties op “Binnenlandse vluchten in Thailand met budget maatschappijen: Nok Air (deel 2)”

 1. Erik zegt op

  Ik heb met nok een retourtje Phuket geboekt, beide vluchten gecanceled wegens operationele redenen. Alles omgeboekt naar een andere vlucht en ook 3 weken voor de vlucht werd deze heenvlucht geannuleerd wegens dezelfde redenen.
  Ze bieden veel vluchten aan, maar als het er op aan komt lijken ze minder goed bezette vluchten alsnog te annuleren en zoek het maar uit.
  Air Asia heeft hier trouwens ook een handje van,maar bieden wel een (onmogelijk) alternatief.
  Betere ervaringen met Bangkok air en Thai Smile.

 2. Axel Foley zegt op

  Nooit mee gevlogen maar het is me inderdaad ook opgevallen dat er regelmatig vluchten uitvallen. Als je tegenwoordig zoekt naar vluchten op de homepage van AirAsia dan komen ook vluchten van Nok Air (en andere airlines) naar boven. Wie herinnert zich NokScoot nog? Is op de fles gegaan ergens begin Covid pandemie.

 3. Ron321 zegt op

  Waardeloze maatschappij.
  Cancellen gewoon geboekte tickets zonder alternatief.
  Vandaag al voor de 2e keer bij mijn vrouw.
  En dan krijg je ook nog alleen je geld terug van het ticket maar niet van de bijgeboekte bagage.
  De vorige keer na vele telefoontjes uiteindelijk toch terug gekregen.
  Dus morgen kan mijn vrouw weer gaan bellen.
  En weer op zoek naar een alternatief.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website