Het vliegverkeer in België zal zeker nog enkele dagen hinder ondervinden van de stroomstoring bij luchtverkeersleider Belgocontrol. Passagiers moeten rekening houden met vertragingen.

Het luchtruim is momenteel weer voor 75 procent open en volgens een woordvoerder van de luchtverkeersleiders blijft dat de komende dagen ook nog zo.

Inmiddels is het vliegverkeer van en naar Brussel weer op gang gekomen na de stroomstoring bij luchtverkeersleider Belgocontrol. gisteren tussen  09.30 en 14.00 uur konden er geen vliegtuigen landen of opstijgen.

De stroomstoring bij Belgocontrol werd veroorzaakt door een test met de noodgeneratoren, zo heeft woordvoerder Dominique Dehaene verklaard. ”Terwijl er een test werd uitgevoerd op de noodgeneratoren, is overspanning ontstaan”, aldus Dehaene. ”Die heeft zowel de operationele systemen als het noodsysteem onklaar gemaakt.”

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website