Mocht je stilletjes hopen dat China Airlines, partner van KLM in het SkyTeam, terugkomt op haar besluit om niet meer op Bangkok te vliegen, dan moeten wij je teleurstellen.

Bestuursvoorzitter Nuan-Hsuan Ho, laat aan Zakenreisnieuws.nl weten dat een terugkeer op de route tussen Schiphol en Bangkok niet aan de orde is. De Taiwanese luchtvaartmaatschappij heeft maanden terug al laten weten dat de tussenstop op Bangkok op de route naar naar Taipei in januari 2017 komt te vervallen. Volgens de topman kost de tussenstop vier uur extra en is daarom niet meer rendabel.

De rechtstreekse route vanaf Schiphol naar Tapei wordt waarschijnlijk wel weer een dagelijkse vlucht, momenteel zijn dat vier vluchten per week.

Deze week ontving China Airlines haar eerste Airbus A350 (zie foto boven). Die wordt vanaf januari volgend jaar ingezet op vluchten naar Schiphol, waar het de oude A340-300 vervangt. Het nieuwe type vliegtuig is maar liefst 25% zuiniger dankzij lichtgewicht materialen en betere motoren.

De Taiwanese luchtvaartmaatschappij, heeft veertien A350’s (Extra Wide Body) besteld van de 900-variant. De A350 is onderdeel van de vlootvernieuwing van China Airlines. Al eerder bestelde de Taiwanezen tien nieuwe Boeing 777-300ER’s. Die toestellen vervangen de A340-300 en Boeing 747-400.

Vele lezers van Thailandblog zullen nu met weemoed afscheid moeten nemen van China Airlines, voor de rechtstreekse vlucht naar Bangkok.

9 reacties op “‘Bangkok niet meer in route van China Airlines’”

 1. Carl. zegt op

  Een en ander heeft al een prijsverhogend effect bij EVAAIR en KLM..!!

  Bkk. – Ams , 2017, periode 06/05/17 – 03/08/17 ticketprijs nu tussen de Bath 43.000 / 37.500 YC Class.

  Dit jaar betaalde ik voor de zelfde periode bij EVAAIR Bath 23.500…..!!!

 2. ruud zegt op

  Voor de vlucht van Amsterdam naar Bangkok via Taipeh zijn genoeg betere mogelijkheden, die sneller zijn.
  Ik denk, dat China air een hoop klanten verliest.

 3. Victor Kwakman zegt op

  Hoewel het mij persoonlijk niets uitmaakt vind ik het wel vreemd. De vluchten 066 en 065 van China Airlines zitten voor zover mij bekend altijd stampvol met Nederlanders/Europeanen. Als het vliegtuig vanuit BKK door vliegt naar Taipeh is het nagenoeg leeg. Zelfde geldt voor Taipeh-Amsterdam waar het vliegtuig pas gevuld wordt in Bangkok………Blijkbaar is 4 uur stilstaan duurder……….

 4. Christiaan H zegt op

  Ik vloog ook graag met China Airlines en wel vanaf 1992. Misschien dat EVA Air in het gat duikt, dat China Airlines achterlaat.

 5. kees zegt op

  Andere steden in Azië zijn waarschijnlijk nu wel sneller/goedkoper te bereiken via China airlines. Ik heb bijvoorbeeld een vlucht gezien naar Manila voor 471 euro.

 6. rene23 zegt op

  Ik vlieg graag met EVA Air. Het is een prima vervanger en een veilige maatschappij met betere vluchttijden.
  Retour ticket in jan/febr. € 650

 7. Paul schiphol zegt op

  waarom niet gewoon KLM ook dit maal tijdens de “Wereld Deal Weken” voor vertrek eind Dec en retour eind Jan (AMS-BKK-AMS) Euro 620 retour per ticket.

 8. Rob V. zegt op

  Het blijft jammer, de vluchttijden van China Air ware perfect voor zowel de heen als de terug reis tussen AMS en BKK. Die van Eva zijn een stuk minder prettig in mijn ogen want er gaat niets boven aan het begin van de dag arriveren op de plaats van bestemming.

  Ik blijf het een vreemd besluit vinden want zoals Victor schrijft, tussen BKK en Taipe is het vliegtuig grotendeels leeg, althans de ene keer dat ik door vloog. Kon op dat stuk toen wel languit slapen op 3 of 4 stoelen (was nog met de 747) .

 9. Fransman zegt op

  Dan lijkt het me dat een vlucht die iedere dag vliegt ook niet echt meer nodig…zo vol zullen die niet zitten als deze niet in Bangkok stopt….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website