Een Brits satellietbedrijf en provider Deutsche Telecom werken samen om 4G internet in Europese vliegtuigen te kunnen aanbieden. De eerste tests met 4G in het vliegtuig starten al volgend jaar bij  Lufthansa, zo meldt de Financial Times.

4G is een afkorting van 4th generation en is de vierde generatie van mobiele-telecommunicatiestandaarden. De snelheid van 4G is 100 Mbit/s (omgerekend 12,5 MB/s) verplaatsend per trein of auto en 1.000 Mbit/s (omgerekend 125 MB/s) bij wandelen of stilstand.

Na tests in vliegtuigen van Lufthansa in 2016 hopen Inmarsat en Deutsche Telekom het systeem met 4G in vliegtuigen in 2017 breder uit te rollen. Het is nog onduidelijk wat de kosten voor het gebruik van het netwerk zullen zijn.

Het satellietnetwerk van Inmarsat wordt vanaf 2017 ook ingezet om wifi in veel Europese vliegtuigen aan te bieden. Dat netwerk belooft met een snelheid van 40 gigabits per seconde flink sneller te worden dan de 4G-variant.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “‘4G internet vanaf 2017 beschikbaar in Europese vliegtuigen’”

  1. TH.NL zegt op

    We worden tegenwoordig al behoorlijk verwend met honderden films, tv programma’s, game’s en weet ik wat allemaal meer. En nu moet er ook nog zo nodig internet bij. Men kan kennelijk niet meer zonder. Tien tot twaalf uur zonder internet. Verschrikkelijk!! Hoe zullen die mensen dat tijdens hun werk, studie etc doen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website