Thailand visum: Zes maanden aaneengesloten in Thailand verblijven

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
21 juli 2015

Beste redactie,

Wij zijn een Nederlands stel en willen 6 maanden aaneengesloten in Thailand verblijven zonder dat we werken of stage lopen.

Als we het goed begrijpen is het mogelijk om in ieder geval een visum voor 90 dagen te krijgen. Maar het blijft voor ons onduidelijk of en hoe je ervoor kunt zorgen dat je na afloop van die 90 dagen nog eens 90 dagen kunt blijven. Of is dat sowieso niet mogelijk?

Alvast hartelijk dank voor reacties.

Silke


Beste Silke,

Je zegt niet hoe oud jullie zijn, maar ik ga er dan maar vanuit dat het 50 jaar of meer is gezien je over een 90 dagen visum praat d.w.z. het Non-immigrant “O” Single entry. Je kan dat niet verlengen met 90 dagen. Het is 7 dagen of een jaar.

In het verleden werd er wel eens melding gemaakt van verlengingen die toegestaan werden voor 30, 60 of 90 dagen, maar ik hoor of lees dit nergens meer dus reken er dan ook niet meer op. Dit voorkomt dan teleurstellingen, want sinds vorig jaar is alles wat strenger geworden.
Indien je het wil verlengen zal je dan voor een jaarverlenging moeten gaan en je zal dan natuurlijk ook aan de eisen van een jaarverlenging moeten voldoen. Welke die zijn, en hoe je een verlenging vraagt kan je lezen in het visumdossier. Verlengen van een visum kost 1900 Baht

Je kan ook voor een Non-Immigrant “O” Multiple entry kiezen. Kost 150 Euro. Dit is een jaar geldig en bij elke binnenkomst mag je maximum 90 dagen ononderbroken in Thailand verblijven. Je zal dan wel minstens elke 90 dagen een visarun (of borderrun) moeten maken.  Voor een visarun(borderrun) moet je een 2000-2500 Baht rekenen maar dat is meer een richtprijs. Veel hangt af van de diensten die men levert en naar waar men de borderrun uitvoert.

Een Tourist visum Double entry aanvragen is ook een mogelijkheid. Na de eerste 60 dagen kan je 30 dagen verlenging vragen maar daarna moet je wel buiten om de tweede entry te activeren. Vervolgens kan je terug 60 dagen blijven en 30 dagen verlenging bekomen. Een Double entry kost 60 Euro en 2 x verlengen van 30 dagen kost 1900 Baht per verlenging. Daarbij komt dan altijd een visarun na 90 dagen. Uiteindelijk ben je dan duurder uit dan met een Non-immigrant “O” Multiple entry. Indien je jonger dan 50 jaar bent is het Tourist visum wel je enige optie.

Tip – als je een reis plant, reken dan alles uit in dagen en niet in maanden. Zo voorkom je vergissingen. 6 maand of 180 dagen kan een heel verschil maken in je planning wat betreft visums of tickets.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website