Waarschuwing: GEEN visaruns aan Cambodjaanse grens!

Door Redactie
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
13 september 2015

Thaivisa meldt als “Breaking News” vandaag, dat zij gisteren en vandaag meerdere meldingen krijgen, dat een visarun aan de Thais-Cambodjaanse grens op dit moment NIET mogelijk is.

De grensposten zouden alle gesloten zijn met onmiddellijke ingang. Men probeert confirmatie te krijgen van de autoriteiten, maar het is weekend, dus het zal tot maandag moeten wachten.

Als u dus een visarun gepland heeft voor de komende dagen, wees er zeker van, dat het mogelijk is om te voorkomen, dat u een vergeefse reis naar de grens maakt!

Zie ook: www.thaivisa.com/

Naschrijft van onze visum-deskundige Ronny Mergits: 

Er komen via ThaiVisa meldingen dat de grenzen gesloten zijn voor Visa runners (Borderunners). Het zou gaan over de grenzen met Cambodja en deze te Phu Nam Ron (grens Myanmar) bij Kanchanaburi. Over de Thai/Laos grensposten werden er nog geen meldingen gemaakt en zou alles normaal verlopen. De meldingen betreft voornamelijk visarunners met een “Visa exemption”, dus diegene die voor een nieuwe 15 (of 30 dagen voor bepaalde landen) komen. 

Reizigers met een geldig visum zouden geen problemen ondervinden, alhoewel er ook meldingen zijn van reizigers met een Tourist visum die een 2de entry wilde activeren en hun dat geweigerd werd. Voor Non-immigrant visums met Multiple entries werden er geen problemen gemeld. 

Via immigratie is er nog geen officiële bevestiging te krijgen en in de loop van de dag hoopt men meer duidelijkheid te krijgen. Sommige melden dat dit tot 1 oktober zou duren en het zou vooral naar de visarunner (borderrunners) gericht zijn met een “Visa Exemption), maar elke grenspost zal wel weer zijn eigen kijk hierop hebben. Het zou een gevolg zijn van die bomaanslag.

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Waarschuwing: GEEN visaruns aan Cambodjaanse grens!”

 1. Jimmy zegt op

  Thailand is weer goed bezig !
  Touristje pesten, alsof de restaurants , hotels , condo verhuur, bars, al niet genoeg te leiden hebben van leegstand en stilte….
  Maar geen paniek, als dit het is wat Thailand wil (al jaren) probeer dan eens een andere optie ; bijvoorbeeld de Filippijnen , daar kun je je visum in het land zelf gewoon verlengen en ben je als tourist zeer welkom (daar doen ze nog hun best voor) en iedereen spreekt engels.
  Omdat communiseren daar makkelijker is (engelse taal) heb je ook veel sneller contact met de bevolking en krijg je snel nieuwe vrienden, en vriendin…..
  More fun in the Filipines.

 2. Fernand zegt op

  Ook vietnam is een heel pak plezierger geworden en de regels voor visa ook,al kun je r niet heen ZONDER een visa,uitgezonderd als je naar Phu Quoc eiland gaat en daar blijft,geen visa nodig wel internationaal per boot of vliegtuig binnen komen.Vietnam is enorm gegroeid d e laatste jaren,voeding beetje zelde prijs als in Thailand,accomodatie is een pak goedkoper en voor een maand verblijf kunnen veel voordeliger prijzen bekomen worden dan in Thailand.

  Philippijnen is ook plezant ,heel veel te bezoeken en te bereizen en zowat overal engels ,is natuurlijk een voordeel.Is het in Thailand AMAZING THAILAND,in d e Filipijnen is het MORE FUN IN THE PHILIPPINES,al kan die fun op veel plaatsen anders uitdraaien voor de toerist.Altijd en overal opassen voor d e zakkenrollers,oplichters in alle vormen en in alles!!!
  Accomodatie is hier duurder dan in Thailand en de voeding een pak minder lekkerder dan in Thailand,maar tis voornamelijk over d e visa te doen hier ,dus die is hie r ter plaatse makkelijk te verlengen per maand en dan pe r 3 maand,bij het verlengen pe r 3 maand wel verplicht een tourist kaart aan te schaffen,lijkt op onze ID kaart,kost wel 3800 peso als dit nog klopt.

  • theoS zegt op

   @ Fernand,Ik kon veel Noren en Denen, tijdens mijn zeemans loopbaan, die in de Philipijnen woonden en daar getrouwd waren. Hun zeiden tegen mij dat als getrouwd zijnde met een Philipijnse hun op het vliegveld een jaar verblijfs visum in hun paspoort gestempeld kregen, door de Immigratie ambtenaar, bij aankomst op het vliegveld aldaar in Manilla.

   • kjay zegt op

    @ Fernand: Het klopt niet helemaal wat u zegt: het visum is iedere keer te verlengen met 59 dagen! Nooit langer. Het voordeel is wel men kan tot anderhalf jaar iedere keer op de immigration verlengen! Slimmer dan Thailand zijn ze wel, want al die visa ” fees ” behouden ze in hun eigen land! Noemen het niet voor niets feeslipines, want het loopt aardig op!
    U hebt het verder over de ACR card, deze kost omgerekend ongeveer 50 USD.

    Ben volledig met u eens dat de prijzen mijns inziens voor accomodatie ook iets aan de te hoge kant liggen en over het eten zijn we het ook eens. Zakkenrollers en oplichters geeft het overal!

    Fillipijnen is gewoon een heel mooi land, net als Thailand ook een prachtig land is!

    @ theoS: U hebt bijna gelijk, kan ook zijn dat uw bekenden u niet het complete verhaal hebben verteld? Men krijgt inderdaad als men getrouwd is met een Filipijnse bij aankomst op de luchthaven een zogenaamd Balikbayan visum. Dit krijgt u niet automatisch, hier moet men om vragen! Nu komt de clue: U hebt aan 2 voorwaarden te voldoen.
    1) U bent verplicht om samen met uw vrouw tegelijkertijd door de luchthaven immigration te gaan. Als u alleen reist kunt u nooit en te nimmer dit visa krijgen en krijgt u dus de gewone 30 dagen!
    2) U bent verplicht uw huwelijksakte te tonen. Zonder dit document ook geen Balikbayan visum!

    Verder voordeel vind ik dat het op de immigrations op de Filipijnen er veel sneller aan toe gaat en niet dat ellendige wachten iedere keer. Stempeltje kopen kan men helemaal vergeten!

 3. RonnyLatPhrao zegt op

  Voor zover ik weet is er nog steeds geen officiële mededeling van Immigratie.

  Dit is wel eens de moeite om lezen.

  Bomber Blame Game Sees Thailand Immigration Abruptly Change Visa Rules (Updated 14 sep 2015)

  http://aecnewstoday.com/2015/bomber-blame-game-sees-thailand-immigration-abruptly-change-visa-rules/#axzz3licfPO1h


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website