Visumvraag: Voor 3 maanden naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
19 mei 2016

Beste redactie,

Ik heb een stomme vraag want ik kom er niet meer uit. Ik wil in eind september voor 89 dagen (3 maanden) naar Thailand gaan en kerst weer naar thuis. Wat kan ik het beste doen of wat mag nog met de nieuw regels?

Een 1 entry visa (60 dagen a € 30,-) halen op de Ambassade en dan een visarun (2600 bht) doen? Of een 1 entry visa (60 dagen a €30,-) halen en daarna, naar de Immigatie op Jomtiem een verlenging (1900 bht) halen voor 30 dagen?

Wat voor een documenten moet ik dan meenemen voor de aanvraag van die 1 entry? Paspoort, ticket,minimum vakantiebuget en of een reisplan?
Want ik hoor verschillende verhalen en ik kwam niet verder aan de telefoon bij de ambassade. Die vertelde mij dat dit niet kon met een 1 entry visa.

Dus ik weet het niet meer en kwam in het visa dossier ook niet verder/wijzer.

Groetjes en alvast bedankt.

Peet


Beste Peet,

Je hebt al een oplossing gegeven die goed is (trouwens stomme vragen bestaan niet…).  Het ideaal is natuurlijk een Non-immigrant “O” Single entry. Kost 60 Euro. Je moet dan wel 50 of + zijn maar dat schrijf je niet. Bij binnenkomst bekom je 90 dagen. Voldoende voor gans je verblijf. Is in totaal het goedkoopste ook en je hoeft je nergens nog wat van aan te trekken.

Of zoals je zelf al schrijft, je vraagt een “Tourist visa Single entry” aan. Kost 30 Euro. Hiermee bekom je 60 dagen verblijf bij binnenkomst. Die 60 dagen verblijf kan je verlengen met 30 dagen bij immigratie (Jomtien in jouw geval). Kost 1900 Baht.

Misschien ga je het beste naar het Consulaat in Amsterdam. Op hun website staat ook duidelijk uitgelegd wat je moet voorleggen voor een “Tourist visa” of een “Non-immigrant visa”: www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visum-aanvragen Voor uw Tourist Visa Single entry heb je enkel de standaard documenten nodig. Het staat trouwens ook in het Dossier Visum: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/TB-Dossier-Visum-2016-Definitief-18-februari-2016.pdf

Denk er wel aan dat, mocht je toch een “Borderrun” overwegen, je enkel via een luchthaven 30 dagen “Visa Exemption” zal bekomen bij terug binnenkomst. Over land is dit slechts 15 dagen. Die periode (15 of 30 dagen maakt niet uit) kan je trouwens ook nog eens verlengen bij immigratie met 30 dagen . Kost eveneens 1900 Baht.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website