Visum voor Thailand: Welk visum is voor mij het meest geschikt?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
25 februari 2019

Beste redactie/Ronny,

Vooreerst wil ik mijn waardering uiten voor jouw steeds puike uiteenzettingen over dit onderwerp, ik zal de komende maanden vaak op jouw kennis beroepen…

Momenteel ben ik in Thailand (Phrae) met een toeristenvisum (wat ik in het verleden vaak gebruikt heb, omdat ik tot hiertoe nog nooit langer dan 60 dagen verbleef in Thailand), op 17 maart keer ik terug naar België.

Nu had ik graag willen weten wat de meest efficiënte oplossing is voor de volgende situatie, namelijk ik had graag begin mei 2019 willen terugkomen naar Thailand voor het opvolgen van mijn bouwproject, maar het huwelijk met mijn Thaise partner is voorzien begin juli 2019… Hoe pak ik dit best aan? Welk visum is dan van toepassing, want ik zou graag zo lang mogelijk in Thailand willen blijven?

De bedoeling is om nadien nog éénmalig (einde juli, augustus?) naar België te gaan om de ganse papiermolen af te ronden om vervolgens definitief naar Thailand te verhuizen… ik vermoed dat ik dat ogenblik een long stay visum kan aanvragen aan de hand van Thai Marriage, enfin met deze concrete vraag kom ik later bij jou terug…

Ik hoop dat ik de situatie voor mei/juni/juli, eventueel augustus voldoende duidelijk geschetst heb??? Als er vragen zijn, laat het gerust horen…

Sorry voor de bijkomende vraag die niet rechtstreeks aansluit met dit onderwerp, maar wat is het dichtstbijzijnde Immigration Office voor iemand die in Phrae definitief wil verblijven?

Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord, het ga je goed!!!

Vriendelijke groet,

Frank (leeftijd 47 jaar, reeds op pensioen bij de Belgische Spoorwegen)


Beste Frank,

Volgens mij doe je er best aan om opnieuw een gewoon “Tourist Visa Single entry” aan te vragen voor mei-juni.  De 60 dagen verblijfsperiode die je daarmee zal bekomen, kan je bij immigratie nog eens verlengen met 30 dagen. Kost 1900 Baht. Als je al getrouwd moest zijn kan je 60 dagen verlenging bekomen i.p.v. 30 dagen, maar volgens je informatie vrees ik dat dit dan nog niet het geval zal zijn.

Is dat dan nog onvoldoende, kan je ook nog eens “borderrun” maken.  Daarmee bekom je dan nog eens 30 dagen verblijf op basis van “Visa Exemption”.

In de praktijk ziet dat er dan ongeveer zo uit (eventueel de datums aanpassen aan de werkelijke situatie).

Stel dat je 1 mei aankomt.  Dan bekom je met je “Tourist Visa Single entry” een verblijfsperiode van 60 dagen.  Tot en met 29 juni zal dat dan zijn. Die 60 dagen kan je verlengen met 30 dagen bij immigratie. Dan zijn we al 29 juli. Het is dan afhankelijk wanneer je terug naar België gaat, maar door een “borderrun” kan je dan nog eens opnieuw 30 dagen bijkrijgen. Dat is dan al tot 28 augustus.

Eens je in België bent kan je daar dan weer een Non-immigrant “O” Single entry bekomen op basis van je Thaise huwelijk. Zorg wel dat je alle bewijzen van je huwelijk dan bij hebt.  Zie de website van de ambassade of consulaat hieronder  voor de juiste documenten.

www.thaiembassy.be/wp-content/uploads/2018/02/Marriage-visa-O-NL.pdf

www.thaiconsulate.be/?p=regelgeving.htm&afdeling=nl

Daarmee zal je dan bij binnenkomst in Thailand een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen.  Die verblijfsperiode van 90 dagen kan je dan weer gaan verlengen met een jaar op basis van je Thaise huwelijk bij immigratie. En die jaarverlenging kan je dan weer jaarlijks gaan verlengen met een jaar, etc… en dit zolang dat je aan de voorwaarden voldoet.

Geen idee of Phrae nu al een immigratiekantoor heeft.  Misschien vallen ze nog onder Nan   Moet je daar lokaal maar eens navragen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website