Beste Ronny,

Ik wil graag van december tot begin maart naar Koh Samui in totaal 95 dagen. Na het nalezen van het visum dossier ben ik tot de conclusie gekomen dat dit alleen kan door een 60 dagen visum aan te vragen, dit eenmalig met 30 dagen te verlengen en vlak voor het einde van mijn verblijf een borderrun (bijvoorbeeld via Satun) te doen om zo aan de 95 dagen te komen.

Kan iemand deze gedachtengang bevestigen of heeft er iemand een beter idee? Ik ben 54 jaar en heb verder geen banden in Thailand.

Met vriendelijke groet,

Eric


Beste Eric,

Gedachtegang klopt. En er zijn inderdaad misschien ook nog andere opties te overwegen, maar dat is volledig jouw beslissing natuurlijk.

– In Essen (D) een Non-immigrant “O” aanvragen. Ze hanteren daar de leeftijd van 50 dacht ik voor Non-immigrant “O” Single entry. Kan je dan eventueel aanvullen met een “Borderrun”, of het is misschien wel mogelijk om 7 dagen verlenging te krijgen bij immigratie als je het goed aanpakt.

– Max 90 dagen gaan ipv 95 dagen en dan is er geen “Borderrun” nodig. Je 90 dagen die je bekomt met een Non-immigrant “O” of 60 (+ 30 verlenging) dagen met een Toerist visum volstaan dan.

– De “Borderrun” bij 60 dagen maken en 5 dagen in een ander land (of landen) blijven. Daar wat rondreizen bijvoorbeeld en dan de laatste 30 dagen terug naar Thailand op basis van “Visa Exemption”. Of onmiddellijk terugkeren (let op want kan niet altijd op basis van “Visa Exemption”. Informeer u tijdig.) en dan die 30 dagen “Visa Exemption” verlengen bij immigratie.

Is Ranong voor jou ook geen betere oplossing voor een “Borderrun” ? Moet je maar eens bekijken als je daar bent. Tijd genoeg daarvoor.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website