Beste Ronny,

Ik heb een ‘non-immigrant O Multiple visa’ (gehuwd met Thai), enter before 3/10/19. Nu wil ik terug naar Thailand eind september 2019 tot eind maart 2020. Krijg ik op de ambassade een nieuw visum, alhoewel de oude nog een week geldig is? Of zijn er andere mogelijkheden?
Bedankt voor jullie wijs advies.

Groet,

Eric


Beste Eric,

Je kan maar 1 geldig Thais visum in je paspoort hebben, m.a.w. men zal geen 2de visum in je paspoort plaatsen dat het andere overlapt.

Om een visum te bekomen dat al eind september ingaat, zal men eerst het oude visum moeten annuleren. Dat doet men door de stempel “Canceled” op je huidige visum te plaatsen.

De vraag is natuurlijk of de Thaise Ambassade in Den Haag dit wel wil doen. Daar kan ik je natuurlijk geen antwoord op geven en moet je zelf vragen aan de ambassade. Gezien het verschil pakweg een week is en gezien je verblijfsperiode, willen ze dat misschien wel doen.

Indien niet zijn er andere oplossingen.

1. Je vertrekt na 3/10/19. Je kan wel een nieuw visum aanvragen met vertrekdatum na je huidige nog geldige visum. Heb ik vroeger ook enkele keren gedaan (was wel in Antwerpen). Bij de aanvraag werd mijn dan nog geldige visum vernietigd en kreeg ik een nieuw visum dat dan meteen geldig was.

2. Een jaarverlenging van je verblijfsperiode aanvragen. Moet je natuurlijk aan de voorwaarden van een jaarverlenging voldoen. Kan je dan jaarlijks verlengen en hoef je ook geen visum in Nederland meer aan te vragen. Als je jaarlijks 6 maand in Thailand verblijft is dit misschien wel de beste oplossing.

3. Binnenkomen met je huidige visum. Gezien je getrouwd bent en indien je vrouw nog een vast adres heeft in Thailand, kan je misschien aansluitend op 90 dagen een verlenging bekomen van 60 dagen bij immigratie. Kan normaal als getrouwde, maar of ze dat zullen toestaan op een 90 dagen verblijf kan ik niet garanderen. Wel de vraag waard natuurlijk.

Dat is dan nog niet voldoende natuurlijk voor gans je verblijf, maar aansluitend op die 60 dagen verlenging kan je ook nog een “Borderrun” maken en terug binnenkomen op “Visa Exemption”. Is weer goed voor 30 dagen en die 30 dagen kan je eventueel nog verlengen bij immigratie met 30 dagen.

In totaal kom je dan op 90(+60 verlenging)+30(+30 verlenging) = 210 dagen moet voldoende zijn.

4. Hetzelfde als punt 3, maar indien die 60 dagen verlenging op basis van huwelijk niet worden toegestaan, kan je eventueel 2 “Borderruns” die je elk ook kan verlengen bij immigratie. (opgelet over land zijn de “Borderruns” beperkt tot 2 per kalenderjaar)

In totaal kom je dan op 90+30(+30 verlenging)+30(+30 verlenging) = 210 dagen moet voldoende zijn.

Laat maar eens horen hoe het uiteindelijk afgelopen is.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website