Visum voor Thailand: Ik heb een overstay en moet 1 jaar Thailand uit

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
27 april 2019

Beste Ronny,

Je had mij al antwoord had gegeven, maar krijg geen visum, heb nu overstay en moet het land uit voor een jaar. Maar het gekke is ben wel keurig iedere 3 maand voor nieuwe 90 dagen gegaan.

Ik moest naar Nederland, heb gevraagd kan ik gaan of moet ik een garantie maken en 1000 baht betalen? De man keek in het paspoort en zei nee u kunt gewoon gaan maar kom op tijd terug. Dat was ik ook, drie dagen eerder dan de afloop 90 dagen. Weer een nieuwe gekregen tot 8 april want dan moet ik een nieuw visum maken.

Ging 5 april. Had alles, ook de bekende brief, alles keurig ook met copy. Toen was het antwoord u moet een Thais bank book maken, wij weer na huis volgende dag na de bank om het boekje te maken geld erop gestort.

Weer na de Immigratie, nee ik moest terug komen de 24 of de maand, weer na huis en maar wachten
Geduldig als ik ben want ik heb iedere dag vakantie hier dus waar maak je je druk om, drink thuis lekker mijn biertjes kijk tv en lees alles van het Blog.

Weer na de Immigratie in Chachoengsao. Was vlot aan de beurt ze keken niet naar het bankbook wat ik moest maken, was niet belangrijk zei de man. U hebt de brief en voldoet aan alles.

Hij ging bladeren en nog een keer toen ging het paspoort naar de baas daar. Die riep mij, en zei alles is goed alleen je hebt niet goed na de datum gekeken wanneer je uit Nederland terug kwam in Thailand.

Je heb overstay je moet het land verlaten en na 1 jaar kom je terug, toen sprong mijn madam in de houding en zei dat kan u niet doen hij is een oudere man en ik heb mijn moeder thuis van 101 jaar oud daar gaat hij mee na het ziekenhuis iedere 2 weken.

De man bezweek en zei oke u kunt een visa maken ga na Hat Yai betaal 70.000 baht op de bank en alles was goed. Wij gingen naar huis, de beste man belde op en zei ik heb nog een andere oplossing, je kunt na Pattaya gaan. Ik dacht oke nog geen twee uur van ons huis ,maar daar koste het 80.000 Baht. Ik dacht nee, ik ga jullie niet spekken. Ga naar Nederland en betaal 20.000 baht misschien. Maar moet ik een jaar in Nederland blijven want heb geen stempel of niets in het paspoort? De 90 dagen brief werd zelfs verlengd tot 07 juli 2019 .

Graag reactie maar ga wel weg 25 -04 2019 want wil geen problemen.

Groetjes,

Aloysius


Beste Aloysius,

Je krijgt toch geen 90 dagen verblijf bij je lokaal immigratiekantoor. Dat is de 90 dagen adres melding dat je waarschijnlijk bedoelt (je krijgt dan een papiertje), maar dat geeft geen enkel recht op verblijf. Staat als het goed is er ook zo duidelijk op. De datum die daarop staat is enkel de datum waarop je de volgende melding moet maken, indien je nog in Thailand bent.

Ik kan eigenlijk nog steeds geen lijn krijgen in gans je verhaal. Maar het lijkt me sterk dat je een jaar Thailand niet in mag, maar ik ga op de zaken niet vooruit lopen.

Daarom wil ik nog wel een poging doen om alles op een rijtje te zetten, maar dan moet je me de volgende foto’s en informatie overmaken (ik hoeft geen persoonlijke info uit je paspoort of nrs of iets dergelijks. Mag je onleesbaar maken want daar ben ik toch niets mee). Wel zorgen dat alle stempels duidelijk te lezen zijn en vooral de datums. Je hebt mijn e-mailadres.

1. De bladzijde uit je paspoort met de het laatste visum en/of jaarverlenging.

2. Alle stempels die je in je paspoort gehad hebt sinds dat laatste visum en/of jaarverlenging.

3. Wat men gezegd heeft bij het verlaten van Thailand.

4. Of men een geldbedrag heeft gevraagd voor je overstay bij het verlaten van Thailand.

5. Of men je daar gezegd heeft dat je een jaar Thailand niet in mag en of je dat ergens moeten onderteken hebben.

Ik zal het dan bekijken en je nadien laten weten wat ik aan de hand van de info die je me toezend ervan denk.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website