Beste redactie,

Zoals ik nu in de Bangkok Post gelezen heb,heeft het Ministry of Foreign Affairs officieel bevestigd, dat deze nieuwe visaregegeling vanaf 13 november in kracht gaat (kosten 5000 Baht ca 125 Euro). Je mag ook met deze nieuwe regeling niet nonstop in het koninkrijk verblijven, zodat dit op 60 dagen begrenst is.

Wat helaas nergens beschreven staat is, of je bij het verlaten van het land, onmiddellijk recht hebt op een nieuw verblijf van 60dagen (een z.g.n.Visa run), of dat je dit regelen moet op de Immigration?

Als je de kosten nu vergelijkt met een jaarvisum van ca 150 euro waarbij je iedere keer 90 dagen verblijven kunt en zodoende ook minder aangewezen bent op deze z.g.n. Visa runs, blijft voor mij de vraag,waar nu eigenlijk het grote voordeel is? Te meer omdat met iedere verlenging of visarun, ook met tijd en geld verbonden is.

Met vriendelijke groet,

John Chiang rai


Beste John,

Ik heb net (bijna) dezelfde vraag gekregen en heb het volgende geantwoord. Wat het nieuwe toeristenvisum betreft, de volgende informatie is tot nu toe beschikbaar over het nieuw toeristen visum:

  • Het zou beschikbaar zijn vanaf 13 november (of het werkelijk al beschikbaar is op 13 november in de Ambassade/Consulaat zal de praktijk moeten uitwijzen).
  • De geldigheidsduur van het visum is 6 maand.
  • Het heeft een Multiple entry (onbeperkt binnenkomst binnen die 6 maand).
  • Elke binnenkomst is goed voor 60 dagen.
  • Het kost 5000 Baht (tegenwaarde zal dan 150 Euro zijn vermoed ik als ik het vergelijk met het Non-immigrant “O” Multiple entry dat ook 5000 Baht kost).

Het is nu wachten op de officiële teksten met de details, o.a. kan elke binnenkomst nog verlengd worden met 30 dagen zoals het huidige toerist visum, wat is de officiële benaming van het visum, zijn er beperkingen(kan men het 2 keer per jaar aanvragen), welke financiële eisen staan er tegenover, etc…

Op het moment zijn er dan ook nog wat vragen en is het moeilijk om te gaan vergelijken met het huidige toerist visum. Vraag is zelfs of het huidige nog naast het nieuwe gaat blijven bestaan, of is het de bedoeling dat het nieuwe visum het huidige gaat vervangen. Persoonlijk denk ik dat dit uiteindelijk wel de bedoeling is.

Ik zie momenteel niet direct het voordeel in voor iemand die het gebruikt om langdurig en aaneengesloten(weliswaar onderbroken door visaruns) in Thailand te verblijven.

Gezien de vragen die er nog resten wil ik dan ook nog wat wachten alvorens een degelijk vergelijk te gaan maken. Van zodra ik meer nieuws heb zal ik het zeker laten weten. We kunnen dan echt gaan vergelijken met de juiste gegevens.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website