Thailand visum: Hebben wij een visum voor Thailand nodig?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
2 juli 2016

Beste redactie,

Over een aantal weken gaan wij met ons gezin voor zes weken naar Thailand en Bali. Wij hebben een ticket geboekt bij Lufthansa en komen Thailand op 8 juli binnen. De vertrekdatum vanuit Thailand is 18 augustus. Tussendoor gaan wij van 25 juli tot 15 augustus naar Bali.

In totaal zijn wij dus korter dan 30 dagen in Thailand, echter dit is niet af te lezen op onze tickets. Ondanks alle informatie op jullie site, is het mij nog steeds niet duidelijk of en zo ja welk visum wij nodig hebben? En of Lufthansa bij inchecken niet moeilijk gaat doen als we geen visum hebben?

De vlucht vanuit en terug naar Bali is reeds geboekt en deze kunnen we middels een boekingsbevestiging aantonen.

Alvast bedankt voor alle informatie op jullie site!

Groet,

Paul


Beste Paul,

Kort samengevat: Eerste periode van 8 Juli – 25 juli – Thailand – 18 dagen. Tweede periode 15 van augustus – 18 augustus – Thailand – 4 dagen.

Wat Thailand betreft, je zal geen visum nodig hebben. Je komt voor beide perioden in aanmerking voor een “Visa Exemption” (visum vrijstelling). Tenminste ik ga er vanuit dat je binnenkomsten in Thailand via een Internationale luchthaven gebeuren en niet via land of zeehaven.

In geen enkele van de twee perioden blijf je langer dan 30 dagen onafgebroken in Thailand. Bij je eerste periode zal je bij binnenkomst 30 dagen “Visa Exemption” bekomen. Bij je tweede periode zal je opnieuw 30 dagen “Visa Exemption” bekomen.

Wat de vliegtuigmaatschappij betreft zijn er normaal ook geen moeilijkheden te verwachten. Het is inderdaad zo dat wanneer je zonder visum vertrekt, de maatschappij kan vragen om te bewijzend at je Thailand zal verlaten binnen de 30 dagen.

Volgens de info dat je hebt kan je dat bewijzen, want je hebt een boekingsbevestiging dat je Thailand verlaat op 25 juli. Voor het tweede periode heb je het bewijs van je terugvlucht.

Geen probleem maar je ook nog altijd een mail sturen naar Lufthansa. Misschien stelt dat je dan geruster.

Vriendelijke groeten,

Ronny

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website