Beste redactie,

Als ik samen met een vriend naar Thailand op vakantie ga voor 28 of 29 nachten en een van ons overkomt een ongeval en word in het ziekenhuis opgenomen, bij wie kunnen we ons dan melden?

Dit in verband met het aanvragen van een visum omdat de andere persoon dan in Thailand moet blijven en je zonder visum niet langer in Thailand kunt blijven.

Met vriendelijke groet,

Paul en Rob


Beste Paul en Rob,

Je hoeft in dat geval niet speciaal achter een visum. Een persoon die in de onmogelijkheid is om te reizen (wegens dringende medische redenen), kan een verlenging van zijn verblijf bekomen voor maximum 90 dagen. Het maakt daarbij niet uit hoe die persoon Thailand is binnengekomen. Ik bedoel hiermee via “Visa exemption”, “Tourist visa” of welk visum ook.
Ook de persoon die de patiënt bij staat/verzorgt kan die verlenging bekomen (maximum 1 persoon). Zulke verlenging kan je aanvragen in het lokaal immigratiekantoor. Kan natuurlijk ook zijn dat iemand alleen reist. Die heeft dan niemand die hem/haar kan bij staan. In dat geval zorgt het hospitaal wel dat die verlenging in orde komt.

Je hebt nodig;

  • Een aanvraagformulier.
  • Een copy van het paspoort (patiënt en de persoon die je bij staat).
  • Een verklaring van de dokter/hospitaal dat de patiënt in de onmogelijkheid is om te reizen. Daarop moet de oorzaak en de vermoedelijke duur staan.

Indien er iemand is die bij je blijft, dan dient er eveneens een verklaring van dokter/hospitaal bijgevoegd te worden waarin bevestigd wordt dat die bepaalde persoon je verzorger is.

Let op. Het moet om dringende medische redenen gaan. Indien je naar Thailand gaat met de bedoeling er medische ingrepen te laten uitvoeren, moet je voor je vertrek een Non-Immigrant “O” aanvragen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand visum vraag & antwoord: Hoe zit het met een visum bij ziekenhuisopname?”

  1. Renévan zegt op

    Dit is ook de reden waarom je paspoort bij vertrek nog 6 maanden geldig moet zijn. Je hebt dan bij een ziekenhuis opname geen problemen met een verlopen paspoort.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website