Beste redactie,

Mijn Thaise vrouw heeft net haar MVV stempel in haar pasport en wij zijn klaar om naar Nederland te reizen. Al snel moet zij zich inschrijven bij de gemeente, hiervoor heeft zij haar Thaise Geboorte Certificate nodig.

Mijn vraag is, moet deze vertaald en gelegaliseerd worden, dus een Thaise legalisering en en Nederlandse stempel? Dit word namelijk vereist met het huwelijk certificate bij de aanvraag voor MVV.

Alvast bedankt,

Groet,

Paul


Beste Paul,

Allereerst gefeliciteerd met het doorlopen van de TEV procedure!

Voor opname van een in het buitenland gesloten huwelijk in de Nederlandse gemeente administratie is een geboorte akte verplicht. Als iemand in Nederland woont is hij of zij zelfs verplicht om een buitenlands huwelijk aan te geven.

Om preciezer te zijn: In het PDF dossier “immigratie Thaise partner” zal je zien dat de geboorte akte is geen vereiste voor opname in de gemeentelijke basisregistratie personen (BRP, opvolger van het GBA). Het is echter wel veel gevraagd en dus wel handig om deze papieren in orde te brengen. Al was het maar dat voor een reeds bestaand (buitenlands) huwelijk, een toekomstig in Nederland te sluiten huwelijk of naturalisatie een geboorte akte wel een eis is. Ook zijn sommige gemeente ambtenaren van mening dat de akte wel een eis is voor opname in het BRP en weinig mensen zullen er zin in hebben de ambtenaar met de tekst van de wet BRP om de oren te slaan…

Het is daarom om meerdere redenen wel zo praktisch dat als je de diverse papieren aan het verzamelen bent je zowel de akte rondom huwelijkse-staat als de geboorte papieren in één gang regelt.

Om je vraag te beantwoorden, wat je al aangaf in je mail klopt: net als met de ongehuwdheid akte moeten dezelfde stappen gevolgd worden: de akte laten vertalen naar het Nederlands, Engels, Duits of Frans door een beëdigd vertaler. Vervolgens moet het Thaise ministerie van Foreign Affairs dit legaliseren en als laatste stap moet het gelegaliseerd worden op de ambassade. Dit kun je prima zelf doen maar er zijn ook bureautjes die dit tegen een geringe vergoeding allemaal in orde brengen.

Met vriendelijke groet,

Rob V.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website