Thailand visumvraag: Week Thailand en Bali welk visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
19 juli 2015

Beste redactie,

Ik lees altijd met veel plezier de verhalen en natuurlijk de reacties op Thailandblog. Als ik de kans krijg zou ik ooit in het mooie Thailand willen wonen.

Maar nu mijn vraag. Ik ga in maart weer naar Thailand toe maar na een week ga ik naar Bali, wanneer ik na een week weer terug kom in Thailand. Ik zou graag willen weten wat voor visum ik dan nodig heb?

Kan ik gewoon de visa on arrival 2x in ontvangst nemen of moet ik een multiple visa kopen.

Alvast bedank en groeten uit Amsterdam,

Giovanni.


Beste Giovanni,

Eerst even iets over de juiste benamingen. Het heet niet een “Visa on Arrival” wat je bij binnenkomst ontvangt, maar een “Visa Exemption”(Visum vrijstelling). Een “Visa on Arrival” bestaat wel maar is niet van toepassing voor Nederlanders/Belgen. Bovendien kan je er maar 15 dagen verblijf mee bekomen.

Nederlanders/Belgen die zonder visum Thailand binnenkomen ontvangen een “Visa Exemption”. Hiermee mogen ze 30 dagen ononderbroken in Thailand verblijven. Dit in het geval ze Thailand binnenkomen via de luchthaven. Komen ze over land Thailand binnen dan is de “Visa Exemption” duur maar 15 dagen.

Men is sinds vorig jaar wel strenger geworden op de “Visa Exemption”, maar in jouw geval zal je geen problemen mogen ondervinden om 2x een ‘Visa Exemption’ te bekomen. Het is geen “Back-to-back entry” want er is 2 weken tussen beide binnenkomsten, en bovendien ben je bij de eerste binnenkomst maar een week gebleven. Het zal voor immigratie dan duidelijk zijn dat je hier om toeristische redenen bent, en je niet de bedoeling hebt om op basis van “Visa Exemption” langdurig in Thailand te verblijven.

Je hoeft dan ook geen visum aan te vragen voor Thailand. Je zal 2 x een “Visa Exemption” bekomen.

Prettige reis.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website