Vraagsteller: Arie

Ik vertoefde in België toen Thailand op slot ging. Van de ene kant een geluk bij n ongeluk, ik kan hier voor mn oude ouders zorgen zodat zij niet de deur uit moeten. Anderzijds betaal ik nog wel de maandelijkse huur (die ondertussen wel is aangepast) maar die op zijn einde loopt op 1 augustus.

Mijn retirement visa verloopt einde mei. Word ik nu beschouwd als een gewone toerist of wordt er voor mij uitzondering gemaakt?


Reactie RonnyLatYa

Ik veronderstel dat je met een “Retirement visa” bedoelt je jaarverlenging op basis van “Retirement” en dewelke afloopt eind mei.

Wanneer je niet in Thailand kan zijn voor eind mei om te verlengen, en volgens de huidige situatie ziet het er naar uit dat dit zo zal zijn, vervalt je jaarverlenging.

Wanneer je dan later terug naar Thailand wilt komen zal je opnieuw van voor af aan moeten beginnen. Je zal je dan eerst opnieuw een Non-immigrant O moeten aanschaffen.

Het feit dat je huur of wat ook betaalt geeft je geen enkel verblijfsrecht. Enkel de verblijfsperiode bekomen met een binnenkomst of verlenging en die immigratie je toekent geeft je dat recht.

Jammer maar het is niet anders. Er zijn er vele die zich nu in jouw situatie bevinden en door de opgelegde maatregelen van de Thaise en/of eigen regering in de onmogelijkheid zijn om tijdig naar Thailand terug te keren. Momenteel is er voor die personen geen oplossing voorzien en ik verwacht eigenlijk ook niet echt dat die er ooit zal komen. Indien toch laat ik het natuurlijk zo snel mogelijk weten op TB.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website