Beste Ronny,

In de nabije toekomst wil ik het grootste deel van het jaar in Thailand verblijven, maximum 8 maanden per jaar, want dat is wettelijk het maximum als je ingeschreven wilt blijven staan in Nederland. Ik wil mij ook niet laten uitschrijven uit Nederland dit i.v.m. gezondheid/ziektekostenverzekering en de A.O.W. opbouw tot 67.3 jaar. Ik ben 61 jaar, en financieel is alles goed op orde.

Graag zou ik verblijven in Thailand met het volgende visum: Non-Immigrant Visa O-A Multiple Entry.

Acht maanden in Thailand verblijven en 4 maanden in Nederland is dat eigenlijk wel mogelijk met bovengenoemd visum, omdat je altijd de 90 dagen (3 maanden) melding moet doen bij de immigratie? Als je 4 maanden in Nederland verblijft, dan lijkt me dit visum onbruikbaar.

Wie heeft ervaring met dit visum en is ook niet uitgeschreven uit Nederland? Is er/zijn er mogelijkheden om wel voor dit visum te kiezen en de 90 dagen melding te omzeilen? Hoe streng is de controle door Nederlandse instanties (bijvoorbeeld de gemeente waar je woont of de Marechaussee bij terugkomst) als je bijvoorbeeld wel 9 of 9,5 maand in Thailand verblijft om aan de 90 dagen melding te voldoen?

Ik ben benieuwd en hou mij aanbevolen voor advies/suggesties.

Met vriendelijke groet,

Rob


Beste Rob,

Bij een Non-immigrant “O-A” Multiple entry visum bekom je, tijdens de geldigheidsperiode (één jaar) van het visum, bij elke binnenkomst een verblijfsperiode van een jaar. Verlaat je Thailand en komt je binnen de geldigheidsperiode van het visum opnieuw Thailand binnen zal je opnieuw een verblijfsperiode van een jaar bekomen.

TB Immigration Info brief 039/19 – Het Thaise visum (9) – Het Non-immigrant “O-A” visum

www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-039-19-het-thaise-visum-9-het-non-immigrant-o-a-visum/

De prijs van het Non-immigrant “O-A” Multiple entry is ondertussen 175 Euro i.p.v. 150 Euro.

Wat betreft de 90 dagen melding. Een 90 dagen adresmelding moet je enkel uitvoeren bij elke periode van 90 dagen ononderbroken verblijf in Thailand. Verlaat je Thailand, dan vervalt ook automatisch die 90 dagen telling. Bij terug binnenkomst begint de periode opnieuw vanaf 1 te tellen. 90 dagen na binnenkomst moet je dan opnieuw je eerste 90 dagen melding uitvoeren m.a.w. je moet niet verder tellen waar je gestopt was bij het verlaten van Thailand.

Je moet dus enkel rekening houden met de 90 dagen melding als je daadwerkelijk in Thailand bent.

Stel in uw geval dat je 8 maand ononderbroken in Thailand verblijft, dan moet je tijdens die 8 maand in Thailand elke periode van 90 dagen de melding maken bij immigratie. Dat hoeft niet speciaal op de 90ste dag. Je kan dat in een periode 15 dagen voor tot 7 dagen na de 90ste dag ook doen. De tijd dat je nadien in Nederland doorbrengt moet je geen rekening houden met die 90 dagen melding. Die loopt niet door. Bij je volgende binnenkomst begin je dan terug vanaf 1 te tellen en 90 dagen na binnenkomst moet je dan terug de eerste melding maken.

Je hoeft dus niet langer in Thailand te blijven vanwege die 90 dagen melding, of ze te omzeilen vermits ze komt te vervallen wanneer je Thailand verlaat.

Vraag is nu of je wel in aanmerking komt voor dit Non-immigrant “O-A” gezien je leeftijd van 61. Best informeer je tijdig bij de ambassade indien je nog niet volledig met pensioen zou zijn. Enkel zij beslissen daarover.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website