Beste Ronny,

Ik hoop 9 december naar Thailand (Hua Hin) te vertrekken. Ik ben 62 jaar en heb een NON immigrant single entree 90 dagen visa en bij de afgifte in Essen Duitsland vertelde men mij dat ik in Bangkok bij de douane een stempel krijg van 90 dagen.

Mijn vraag: is dit correct, of heb ik dit verkeerd gehoord/begrepen? Meen te herinneren dat ik altijd voor 60 dagen kreeg en van de resterende 30 dagen naar een immigratie kantoor in de buurt moest. Maar misschien is dat nu veranderd? En moet ik goed attent zijn en vragen om die 90 dagen stempel?

Wanneer dit nu klopt van die 90 dagen stempel maar ze deze in eerste niet (willen) geven wat wel es gebeurd wat moet ik dan doen?

Groet,

Egbert


Beste Egbert,

1. Een “NON immigrant single entree 90 dagen” visum bestaat niet. De juiste benaming van je visum is “Non-immigrant O Single entry”.

2. Met dat visum bekom je een verblijfsperiode van 90 dagen bij binnenkomst. Daar hoef je niet om te vragen. Iedereen bekomt automatisch de verblijfsperiode dat overeenstemt met het visum dat hij/zij bezit.

Wat niet belet natuurlijk dat je best altijd controleert of je het juiste aantal dagen gekregen hebt. Ze durven al een missen van stempel. Het is dan geen kwestie van niet willen. Als je dat ziet zullen ze dat eenvoudig corrigeren.

60 dagen is voor een “Tourist” visum. Niet van toepassing voor jou.

3. Deze verblijfsperiode wordt toegestaan door een immigratieofficier en niet door de douane. Immigratie gaat over personen, douane over goederen.

Samengevat.

Je hoeft dus niks te doen als je maximum 90 dagen in Thailand verblijft.

Prettig verblijf

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 

 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website