Beste Ronny,

Als ik in Thailand wil verblijven met een Education VISA (Non-immigrant Visa “ED” (Education/Studying) Visa for studying in Thailand) en gebruik wil maken van deze periode om werk te vinden in Thailand kan ik dan in 2 stappen werken?

Ik bedoel daarmee, kan ik eerst een education VISA aanvragen voor 6 maanden en dan met 6 maanden verlengen? (En idealiter nog liever verlengen per 3 maanden). Moet ik helemaal terug naar België om dit education visa te verlengen of kan ik dat er plaatse regelen? Want dan kan ik mijzelf een duur vliegtuigticket besparen.

Ik zou ook onmiddellijk een education VISA voor 1 jaar kunnen nemen maar stel je voor dat je na 2 maanden al werk vind, dan heb je 10 maanden betaald voor niets aan je school.

Als ik dan werk gevonden heb, moet ik dan terug helemaal naar België om een “Non-immigrant Visa “B” (Business) Visa to work in Thailand” in orde te brengen?

Het is wel mijn bedoeling om grondig Thaise taal te kunnen, ik vind het een prachtige taal. Het is mijn plan om altijd aanwezig te zijn tijdens de lessen en in mijn vrije tijd te studeren. Dus geen “fake” education visa, trouwens daar wordt tegenwoordig in Thailand op gecontroleerd of je wel aanwezig bent in de school. En ik weet ook dat je een examen moet gaan afleggen om te testen of je wel degelijk Thais hebt gestudeerd. Maar ik zou nu waarschijnlijk al slagen voor dat examen, je moet daarvoor niet veel kennen. Ik heb al 3 jaar Thais gestudeerd in België.

Groet,

Luka


Beste Luka,

Ik denk niet dat je een Non-immigrant ED Multiple entry , met een geldigheidsperiode van een jaar, zal of kan bekomen in jouw situatie. Een Non-immigrant ED van 6 maand bestaat, voor zover ik weet, niet en ook niet waarmee je een verblijfsperiode van 6 maand bekomt.

Als je het visum al bekomt, zal het meer waarschijnlijk een Non-immigrant ED Single entry zijn.

Maar je zal daarvoor evengoed moeten bewijzen aan welke school je gaat studeren en hoelang.

Met dat Non-immigrant ED Single entry bekom je dan een verblijfsperiode van 90 dagen bij binnenkomst.

Die 90 dagen kan je dan gaan verlengen.

Indien voor een jaar zal je moeten bewijzen dat je aan een staatsinstelling studeert en enkel dan zal je een verblijfsperiode van een jaar (schooljaar) bekomen. De school waar je studeert weet welke formulieren ze daarvoor moet afleveren.

Ga je bij een privé school studeren, wat de meeste scholen zijn waar je de taal kan studeren, zal je ook de nodige bewijzen moeten leveren. Ja, eventueel kan men dan een kleine test afnemen of komen controleren of je wel het minimum aantal dag aanwezig bent. Maar dan nog zal je verlenging waarschijnlijk maximum 90 dagen per verlenging bedragen.

Hier alvast wat je nodig hebt bij de aanvraag van een ED

Vereiste documenten:

– 2 pasfotos in kleur (3,5 x 4,5 cm), niet ouder dan 6 maanden

– 1 kopie van uw Belgische of Luxemburgse identiteits- of verblijfskaart

– Uw reispas die nog minstens 6 maanden geldig is

– 1 aanvraagformulier volledig ingevuld en ondertekend

– 1 kopie van de reservatie van de vliegtuigtickets

– 1 kopie van een hotelreservatie OF een uitnodigingsbrief/mail van een persoon in Thailand met zijn volledig adres + 1 kopie van zijn identiteitskaart

– Een uitnodigingsbrief van de school in Thailand (originele versie, geen kopie)

– Een kopie van de identiteitskaart van de persoon die de brief ondertekend heeft

– Een kopie van de registratie van de school in Thailand

– Een attest van het Ministerie van Onderwijs (als het een privé-school is)

– Een brief van uw school in België (als het een uitwisselingsprogramma betreft)

– 80 € contant te betalen

https://www.thaiembassy.be/visa/?lang=en#Non-immigrant Visa study

Werken kan in Thailand. Tenminste als je daarvoor het juiste visum hebt en vooral als je ook een werkvergunning kan bekomen.

Als je al dat werk vindt, zal je inderdaad een Non-immigrant B nodig hebben. In Thailand zal je dat waarschijnlijk niet krijgen. Je zal het dus in een ambassade moeten halen en daarvoor zal je Thailand moeten verlaten. Je hoeft daarom niet naar België terug. Met de nodige bewijzen van de firma die je gaat tewerkstellen kan je dat ook wel bekomen in de buurlanden.

Om je een idee te geven, hier alvast wat je nodig hebt voor een B visum (als je het zou aanvragen in België)

Vereiste documenten:

– 2 pasfotos in kleur (3,5 x 4,5 cm), niet ouder dan 6 maanden

– 1 kopie van uw Belgische of Luxemburgse identiteits- of verblijfskaart

– Uw reispas die nog minstens 6 maanden geldig is + 1 kopie

– 1 aanvraagformulier volledig ingevuld en ondertekend

– 1 kopie van de reservatie van de vliegtuigtickets

– 1 kopie van een hotelreservatie OF een uitnodigingsbrief/mail van een persoon in Thailand met zijn/haar volledige adres + 1 kopie van zijn/haar identiteitskaart

– 1 uitnodigingsbrief van de organisatie in Thailand (originele versie, geen kopie) ondertekend door een lid van het bestuur. De brief moet uw positie, salaris en duur van de opdracht vermelden + een kopie van de identiteitskaart van de persoon die de brief ondertekend heeft.

– 1 kopie van de registratie van het bestuur van de Thaise organisatie met de naam van de personen die bevoegd zijn om te tekenen tenzij het bestuur een volmacht geeft aan de persoon die het document ondertekent.

– De “letter of approval for the work permit” van het Ministerie van Arbeid (ตท.3)

– Een kopie van het laatste diploma van de aanvrager

– De Curriculum Vitae van de aanvrager in het Engels (beroepservaring, kennis)

– 80 € contant te betalen

https://www.thaiembassy.be/visa/?lang=en#Non-immigrant Visa work

Ik ben wel benieuwd hoe dit allemaal zal aflopen. Graag zou ik hier een vervolg op zien.

Succes gewenst.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

2 reacties op “Thailand visumvraag: In Thailand verblijven met een Education VISA (Non-immigrant Visa “ED”)”

 1. ED_expert zegt op

  Vergeet maar dat je een ED visum zal krijgen in BE (been there, done that). Je zal hiervoor naar een Thais buurland moeten gaan. Vraag aan je school hoe dit best aan te pakken. En het zal een single entry 90 days zijn. Extensions zullen lokaal aangevraagd moeten worden. Good luck.

 2. janbeute zegt op

  Een Duitse kennis 73 jaar oud van mij wonende in Lamphun zonder enig spaargeld en een beetje inkomen van zeg maar de Duitse AOW voor alleenstaanden gaat elk jaar een keer de grens over, de laatste keer was naar Vientiane in laos voor een nieuw visum.
  Daarna gaat hij naar een erkende taal school in Chiangmai , krijgt daar papieren van en vervolgens elke 90 dagen meld hij zich met de papierwinkel van de taal school bij de IMI in Chiangmai.
  Zijn 90 dagen melding voor zijn verblijf doet hij gewoon bij de IMI in Lamphun.
  Hij gaat 2a3 ochtenden in de week naar school en spreekt al behoorlijk Thais.
  Hij doet dit al weer voor 3 Jaren achter elkaar.
  Nu is hij hier mee gestopt en heeft sinds November een retirement extension.
  Ik heb de stempel in zijn paspoort gezien,heeft zijn paspoort en bankboek opgestuurd naar een of ander visa bedrijfje en met 14000 bath aan totale kosten werdt alles weer netjes terug gestuurt.
  De afhandeling van zijn retirement extension en stempel is gebeurt in Pattaya en hij kan zijn 90 dagen melding gewoon in Lamphun blijven doen.
  De wonderen zijn de wereld dus nog niet uit.
  Corruptie dat is wel zeker.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website