Beste redactie,

Ik ben momenteel in Pattaya heb een 2 maanden visa. Nou weet ik dat ik nog 1 maand erbij zou kunnen krijgen bij de immigratie voor 1.900 baht
maar ik wil eigenlijk langer blijven in Pattaya.

Hoe kan ik dat regelen het beste met mijn visa en wat moet ik doen?

Alvast bedankt.

Anuska


Beste Anuska,

U zegt wel dat u langer wil blijven, maar wat bedoelt u met langer? Een week, een maand, een jaar? Een Tourist visa kan je maar eenmalig verlengen met 30 dagen en dan stopt het. Mogelijk willen ze daarna nog wel eens 7 dagen verlenging geven maar het is niet zeker of men dat altijd zal toestaan.

Indien u veel langer wil blijven hebt u volgende mogelijkheden.

1. U kan een nieuw Tourist visa halen in een van de buurlanden of landen in de omgeving. Sommige landen geven enkel een Single aan niet inwoners, anderen geven een Double. Daarmee kan u dan weer 60 dagen per binnenkomst blijven. Elke 60 dagen kan u ook verlengen met 30 dagen. Duurt meestal 2 dagen om een visum te halen. Binnenbrengen in de voormiddag en de dag nadien ophalen. Hangt af van de werkwijze van de Ambassade of Consulaat.

2. U zou ook eenmalig een visarun(borderrun) kunnen maken. Als u dit doet over land krijgt u maximum 15 dagen. Komt u terug binnen via de luchthaven dan bekomt u 30 dagen. Deze 15 of 30 dagen kan u nadien eenmalig nog eens laten verlengen met 30 dagen bij immigratie.
Gezien u voordien een Tourist visum had zou dit normaal geen probleem mogen opleveren.

3. Indien u 50 bent zou u ook uw Tourist visum kunnen laten omzetten naar een Non-Immigrant “O” bij immigratie, maar dan moeten er nog minsten 15 dagen verblijf resten op uw huidig Tourist visum. Bovendien kan u na het omzetten ook nog een jaarverlenging krijgen. Wel voldoen aan de eisen van een jaarverlenging natuurlijk.

4. Indien u 50 bent zou u ook in het buitenland een Non-immigrant “O” kunnen halen. Meestal wel beperkt tot Single entry. Nadien kan u dan ook een jaarverlenging krijgen indien u voldoet aan de eisen.

Voor alle visums geldt natuurlijk dat u moet voldoen aan de financiële eisen van dat visum. Ook bij de “Visa exemption” kan men vragen aan de grens of u over voldoende financiële middelen beschikt. Zorg dus dat u dat kan aantonen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website