Thailand visumvraag: 60 dagen visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
13 november 2019

Beste Ronny,

We willen een 2 maanden visum aanvragen voor 16 januari tot 16 maart. Daarna hebben we het plan om op het einde van dit visum een trip te maken naar Siem Reap om dan een 30 dagen Entry te verkrijgen. Op het einde van deze 30 dagen willen we het visum verlengen bij immigratie Jomtien om zodoende een kleine 4 maanden in Thailand te zijn, tot 8 mei.

Bij de aanvraag van het visum wordt een kopie van de vluchtgegevens gevraagd. Dit zal een ticket worden van 16 jan tot ongeveer 8 mei. Is dat een probleem bij de aanvraag voor het 60 dagen visum? Gaan ze niet moeilijk doen op ambassade als we met een ticket aankomen waarvan terugreis datum een kleine 4 maanden later is dan het 60 dagen visum?

Ook staat op het aanvraagformulier de vraag; ‘Duratioan of Proposed Stay’. Welnu dat is 60 dagen plus 2 maal 30… moeten we dan de datum van 8 mei invullen of datum van 15 maart (60 dagen na binnenkomst)?

Hopelijk hebben we onze vraag duidelijk geformuleerd.

Groetjes en alvast dank voor een antwoord.

Harry en Rene


Beste Harry en Rene,

Normaal zal je geen problemen ondervinden. Niemand kan je toch verplichten om enkel in Thailand te verblijven en verbieden om tijdens die periode een uitstap te maken naar andere landen

Vul gewoon uw volledige periode in Thailand in en schrijf erbij dat die zal onderbroken worden met alvast ook een verblijf in Cambodja. Dat is momenteel je planning en daar schrijf je geen onwaarheden mee

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

15 reacties op “Thailand visumvraag: 60 dagen visum”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Als je naar Siem Reap gaat moet het Cambodia zijn natuurlijk en niet Laos 😉

 2. Cornelis zegt op

  De laatste keer dat ik in Den Haag een 60 dagen visum aanvroeg en een terugreis geboekt had voor Een kleine 90 dagen na binnenkomst, moest ik op de Ambassade op een stuk papier de zelf te formuleren verklaring schrijven – en ondertekenen – dat ik in Thailand een verlenging zou aanvragen.

  • fred zegt op

   Een vriend van mij wil momenteel gaan voor een 3 maanden NON-O retirement . Hij zou dit éénmaal in Thailand willen laten verlengen met 1 jaar gezien hij wel degelijk langer hier wil verblijven met zijn pensioen.
   Echter ook voor dit NON-O moet je een vliegticket voorleggen dat volgens ons ook een retour moet voorzien na 3 maanden.
   Is daar een oplossing voor of is zijn retour ticket opofferen de enige manier ?

   • RonnyLatYa zegt op

    Waarom zou de ambassade dan op zijn website zetten dat je kan verlengen, om dan vervolgens een ticket te eisen dat je na 90 dagen terugkeert ?
    Moet je vriend dan maar eens vragen daar als dat een eis is.
    Mogelijk volstaat dan ook een verklaring van hem.

    EXTENSION OF STAY
    Those qualified persons can obtain an additional one year stay permit counting from the date of entry in the Kingdom pertaining to the Office of the Immigration Bureau’s regulations on extension of stay. The extension of stay is at the discretion of the Immigration officer.

    http://www.thaiembassy.org/hague/th/services/76474-Non-Immigrant-Visa-O-(others).html

   • Willem zegt op

    Ik heb vorig jaar een non O aangevraagd en daarbij aangegeven van plan te zijn om het te verlengen (extension) op basis van retirement. Mijn retour ticket was 6 maanden na binnenkomst. Geen probleem.

    Bijna iedereen die permanent of langer dan 3 maanden in Thailand wil verblijven dat dat op basis van een Non Immigrant O visum. Dus echt geen probleem.

   • Jos M zegt op

    Ik heb een visum Non-O gehad met een enkele reis, had wel mijn Thaise vrouw bij me op het moment van de aanvraag.

   • Cornelis zegt op

    Bij mijn aanvraag van een Non-O werd er geen punt gemaakt van de datum van het retourticket.

    • Roland zegt op

     En als je dan helemaal geen retourticket hebt?
     Waarom zou je een retourticket aanschaffen als je niet zinnen bent om terug te gaan?

 3. Rudolf zegt op

  Hou er rekening mee dat februari in 2020 29 dagen telt; indien zoeel 16 januari als 16 maart included zijn kom je aan 61 dagen

 4. Josh zegt op

  Beste Harrie en Rene,

  De beste oplossing voor jullie is , om een Non “O” te maken voor een jaar , dat kost jullie maar 180 euro en dan kan u 90 dagen in Thailand verblijven en dan gaat u een vacantie maken naar een buur land , en bij terug komst naar Thailand mag u weer 90 dagen blijven.
  Dan hoef je nooit naar de immigration in Jomtien te gaan , want daar hebben ze geen respect voor de goede buitenlanders!!!
  Dit is de beste optie in jullie geval.
  Ik wens jullie veel succes en wijsheid toe , want de meeste mensen kiezen voor de 2 maanden visa optie van 70 of 80 euro en daarna moeten ze nog 1 of 2 keer een bedrag bij de Immigration betalen van 1900 Baht per keer , en lange wachttijden bij de overvriendelijke medewerkers van de Immigration in Jomtien.

  • RonnyLatYa zegt op

   Josh, is dat zo dat uw voorstel de beste optie is voor hun voor een verblijf van 4 maanden ?

   Uw voorstel is dus om een Non-immigrant “O” Multiple entry te halen van 175 Euro per stuk.
   Dat is dan 2 x 175 Euro = 350 Euro en daar zullen ze de nodige (financiële) voorwaarden moeten voor aantonen bij de aanvraag. En voor zover ze dat Non-immigrant O Multiple entry al zullen krijgen, want dat is nog maar de vraag. Weet u dan bijvoorbeeld hoe oud Harry en Rene zijn ?
   Maar goed, stel dat ze dat hebben dan bekomen ze 90 dagen bij binnenkomst.

   Hun voorstel is om een Tourist visa te halen van 35 Euro per stuk.
   Dat is dan 2 x 35 Euro = 70 Euro en amper voorwaarden om dit visum te verkrijgen.
   Bij binnenkomst bekomen ze 60 dagen.

   Na 90 dagen (1ste geval) of 60 dagen (2de geval) wordt een “Borderrun gemaakt. Kosten zijn dezelfde dus rekenen we niet mee, want heffen elkaar op.

   In het 1ste geval krijgen ze 90 dagen bij terug binnenkomst. Voldoende om de 4 maand vol te maken. Geen extra kosten.

   In het 2de geval krijgen ze bij terugkomst 30 dagen “Visa Exemption” . Zonder extra kosten.
   Na 30 dagen moeten ze die 30 dagen verlengen om aan de 4 maanden te komen, Kosten 1900 Baht per persoon. Zeg 58 Euro.
   2 x 58 Euro = 116 Euro.

   Voor hun 4 maanden verblijf kost het 1ste (uw voorstel) dus 350 Euro (plus kosten Borderrun)
   Voor hun 4 maanden verblijf kost het in het 2de geval (hun eigen voorstel) 186 Euro (plus kosten Borderrun)

   Wat vindt u nu van uw “de beste optie in jullie geval” ?
   Hun eigen voorstel is bijna de helft goedkoper als uw voorstel. Die onvriendelijke Immigratie in Jomtien…. neem ze er dan maar bij.

   .

 5. Josh zegt op

  Voor onze RonnyLatYa,

  Ik heb gezegt het beste voorstel niet het goedkoopste, want ik kies altijd de optie met minder kopzorgen en niet die met veel problemen.
  Leeftijd maakt niks uit om een Non “O” aan te vragen , want ik was 33 jaar toen ik dat deed.
  Ja je moet wel de nodige papieren hebben.
  Ik kon kiezen op het Thaise Consulaat:
  1) Voldoende inkomen via bank afschrift.
  2) Huur contract van een huur huis of condo in Thailand van een jaar, of chanot laten zien van eigendom in Thailand.
  Maar ik zei ook dat er altijd mensen zijn die alles op de Cheap Charlie manier willen doen en dan sparen ze ergens een paar tientjes uit , maar ergeren zich groen en geel aan de regeltje bij de immigration.
  Als ze doen wat ik zeg betalen ze 175 euro in Nederland en hebben geen kopzorgen meer met verlenging , en als ze nog een maandje langer willen blijven is dat geen probleem en kost niks.
  En als ze die maand langer blijven , dus de 5 maanden , dan is mijn optie de goedkoopste en zonder kopzorgen.
  Bedankt voor u Antwoorden op mijn optie’s.
  Harrie en Rene ik hoop dat jullie nu begrijpen wat ik bedoel.
  Groetjes en een fijn verblijf in Thailand.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dit zijn twee mensen die 4 maanden om toeristische reden naar Thailand gaan. Geen 5 maanden of wat ook.

   1. ” Leeftijd maakt niks uit om een Non “O” aan te vragen , want ik was 33 jaar toen ik dat deed.
   Ja je moet wel de nodige papieren hebben.
   Ik kon kiezen op het Thaise Consulaat:
   1) Voldoende inkomen via bank afschrift.
   2) Huur contract van een huur huis of condo in Thailand van een jaar, of chanot laten zien van eigendom in Thailand.

   Leeftijd maakt wel degelijk wat uit om een Non-immigrant O te bekomen ,of je moest een Thais kind of een Thais huwelijk hebben. Op basis van enkel je inkomen of eigendom in Thailand en zonder minstens 50 jaar te zijn, bekom je geen Non-immigrant O. In geen enkele Thaise Ambassade of Consulaat.

   2. ” Als ze doen wat ik zeg betalen ze 175 euro in Nederland en hebben geen kopzorgen meer met verlenging , en als ze nog een maandje langer willen blijven is dat geen probleem en kost niks.”

   Voor hun is het 2 x 175 Euro en verlengen in Thailand van je Non-immigrant O verblijfsperiode kan niet voor een maandje zoals je zegt. Laat staan gratis. Je zal een borderrun moeten maken.

   3. ” Maar ik zei ook dat er altijd mensen zijn die alles op de Cheap Charlie manier willen doen en dan sparen ze ergens een paar tientjes uit , maar ergeren zich groen en geel aan de regeltje bij de immigration.”

   Mijn ondervinding is dat mensen, die met zulke beweringen afkomen, meestal diegene zijn met problemen bij immigratie. En aan uw antwoorden te zien verbaast me dat dan niet.
   2de ondervinding is dat diegene die het hards roepen dat andere “cheaps charlies” zijn omdat ze enkele tientjes (want wat is nu 160 Euro) willen besparen, diegene zijn die het hards om die tientjes verlegen zitten.

 6. Josh zegt op

  Voor RonnyLatYa,

  Ik heb gelezen dat Harrie en Rene , een reisje naar Siem Reap gaan maken dus dan gaan ze de grens over en bij terug komst op het Non Immigrant “O” visa dat ze voor 175 euro gemaakt hebben , kunnen ze dan weer 3 maanden blijven dus meer als voldoende om 4 maanden in totaal in Thailand te verblijven.
  Jij krijgt altijd veel gelijk bij de Thailandblog lezers, maar helaas heb jij deze keer geen gelijk met deze beweringen :
  Non Immigrant “O” gewoon gekregen zonder kind of huwelijk of boven de 50 jaar.
  Ik heb zelf nooit problemen bij de Immigration want ik heb altijd alles compleet bij me.
  En voor vele is 175 euro veel geld , en ik merk dat dit voor U Mr. RonnyLatYa ook veel geld is.
  Ik ben zeker niet met een gouden lepel op gevoed, maar ik heb misschien iets harder gewerkt of meer geluk in mijn leven gehad , dat ik nu niet op die 175 euro hoef te kijken.
  Ik leef nu al een paar jaartjes gelukkig in Thailand , en ik heb altijd veel van U antwoorden kunnen leren Mr. RonnyLatYa .
  Ik wens u nog een prettige dag en als ik U ooit ergens tegen mag komen , dan drinken we samen iets en dan zal ik betalen.

  • RonnyLatYa zegt op

   ” Ik heb zelf nooit problemen bij de Immigration want ik heb altijd alles compleet bij me.”
   Wat zit je dan te zeuren over immigratie.

   En u weet helemaal niet hoeveel of hoe weinig 175 Euro is voor mij. Ik heb respect voor elk bedrag en daar moet je het maar mee stellen.
   Je hoeft echt mijn rekening niet te maken, laat staan mijn drankrekening te betalen. Dat kan ik allemaal best zelf. Laat ik het maar houden bij het feit dat ik meer vertrouwen heb wanneer ik het allemaal zelf betaal, dan dat ik daarvoor zou moeten rekenen op de “rijke” van Pattaya en hun “fortuinen”.

   Ik laat het hierbij…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website