Thailand visumvraag: 5 maanden studie in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
11 december 2019

Beste Ronny,

Ik sta op het punt om een visum aan te vragen in verband met het volgen van 5 maanden studie in Thailand. Momenteel sta ik voor de afweging multiple entries of single entry. Om deze reden ben ik benieuwd naar jullie ervaringen?

Is het de moeite waard om buurlanden te bezoeken of heb je aan 5 maanden Thailand genoeg? Als het de moeite waard is, welke buurlanden zouden jullie aanraden?

Ook wil ik graag mijn verblijf na de schoolperiode met 2 weken verlengen want mijn vriend komt me opzoeken. Helaas loop mijn visum maar tot 1 week na afloop van de schoolperiode. Moet ik daarna een toeristenvisa aanvragen? Of werkt dit anders?

Groet,

Anne


Beste Anne

1. Ik veronderstel dat je een ED visum gaat aanvragen, gezien je gaat om te studeren. Je weet nog niet of je een “Single” of een “Multiple entry” gaat worden. Wat maak je dan zeker dat je die keuze wel hebt? Misschien krijg je maar enkel een “Single entry” gezien de duur van je studie. Je moet dan je verblijfsperiode bij immigratie verlengen. Daarvoor zal je dan weer de nodige papieren en bewijzen van de school moeten voorleggen.

2. Hoe weet je dat je visum afloopt 1 week na je schoolperiode? Je hebt nog geen visum, laat staan een verblijfsperiode. Maar stel dat het zo is, dan kan je altijd een “borderrun” maken. Je komt dan terug binnen op basis van “Visa Exemption” (visum vrijstelling) en je zal dan een verblijfsperiode van 30 dagen bekomen. Die kan je dan bij immigratie éénmalig verlengen met 30 dagen. Let op. Wanneer je Thailand binnenkomt via een grenspost over land en je doet dat op basis van “Visa Exemption”, dan kan dit slecht 2 keer op jaarbasis.

3. Denk er aan dat als je een “Single entry” visum hebt, je die ”entry” al gebruikt hebt om Thailand binnen te komen. Je kan daar dan Thailand niet meer mee binnen. Om je bekomen verblijfsperiode te behouden zal je dan eerst een “re-entry” moet nemen voor je Thailand verlaat. Doe je dat niet dan verlies je de verblijfsperiode die je met dat visum bekomen hebt. Je hebt de keuze tussen een “Single Re-entry” – 1000 Baht en een” Multiple re-entry” – 3800 Baht. Denk er ook aan dat een “Re-entry” maar een geldigheidsperiode heeft die overeenkomt met de verblijfsperiode die je op dat moment bezit. Zal dus in uw geval maximum 90 dagen zijn.

4. Of het interessant is om de buurlanden te bezoeken? In elk land is wel wat te zien dat de moeite waard is denk ik. Lezers kunnen je misschien wat tips geven wat in andere landen de moeite waard is om te bezoeken.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website