Thailand visum: Wanneer moet ik een visum aanvragen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
4 januari 2016

Beste redactie,

Ik heb een vraag over de visum naar Thailand. Mijn zus en ik komen 20 januari aan in Bangkok en dan vliegen wij een paar uur later door naar Hanoi (Vietnam). Op 1 februari komen wij terug in Bangkok en dan blijven wij tot 10 maart in Thailand (Pattaya).

Op de site van de Thaise visumdienst lees ik, dat er een visum is voor 60 dagen (vanaf de dag van aanvraag) en een half jaar. Verleden jaar zijn we ook in Thailand geweest en hebben wij een visum voor drie maanden gekregen. Voor ons zou het nu dus betekenen dat wij pas op 11 januari een visum kunnen aanvragen?

Ik weet niet of ik het goed gelezen heb. Kan iemand mij hierover vertellen?

Alvast mijn hartelijke dank en groetjes van Margriet.


Beste Margriet,

U vergist zich in de geldigheidsperiode van een visum, en de verblijfsperiode die u bij binnenkomst bekomt. Een “Tourist visum Single entry” heeft een geldigheidsperiode van 3 maanden. Deze begint te lopen op het moment dat u de aanvraag indient. Dat wil zeggen dan u vanaf die datum (van aanvraag), drie maand de tijd heeft om met dit visum Thailand binnen te komen.

Op uw visum zal die einddatum staan bij “Enter Before” . Het wil zeggen dat u voor die datum in Thailand moet zijn om uw visa te activeren, niet dat u maar tot die datum mag blijven. De geldigheidsperiode wordt toegekend door de ambassade/consulaat.

De verblijfsperiode die u met dit visum bekomt is 60 dagen. Deze zal u bekomen bij immigratie, wanneer u Thailand binnenkomt. Die datum, die u bij immigratie bekomt, zal zeggen tot wanneer u in Thailand mag blijven met dat visum.

De verblijfsperiode kan dus best langer zijn dan de geldigheidsperiode van het visum, want tot de voorlaatste dag van die drie maand kan u Thailand nog binnen.

U kan dus gerust uw “Tourist visum Single entry” nu aanvragen als u op 1 februari Thailand officieel binnenkomt. Er rest u meer dan tijd genoeg, want u heeft drie maand de tijd om Thailand binnen te komen en dat visum te activeren.

Bij uw aankomst op 1 februari zal u een verblijf van 60 dagen bekomen (zal ergens tot eind maart zijn) Meer dan voldoende als u op 10 maart weer vertrekt.

Er is wat het “Tourist Visa Single Entry” niks veranderd tegenover vorig jaar.

Indien het echter niet duidelijk is laat u het mij maar weten.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website