Thailand visum vraag & antwoord: Retirement long stay visa

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
22 juni 2015

Beste redactie,

Wij zijn NL echtpaar, woonachtig in Thailand, gehuwd, beide 50+ en op het moment in bezit van Non-immigrant multiple entry jaarvisa.

Als dit afloopt willen wij dat gaan vervangen voor retirement long stay visa. De voorwaarden hiervoor staan duidelijk vermeld op uw website.
Over de voorwaarden voor de partner heb ik nog een vraag. Als de partner niet in aanmerking komt voor retirement long stay visa kan hij/zij een Non-Immigrant O-visa aanvragen/

Echter als de partner geen inkomsten heeft, moet er dan toch een bewijs van Euro 600,- per maand of Euro 20.000 op een spaarrekening worden overlegd?

Of is er in dat geval een andere mogelijkheid?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Mariska


Beste Mariska,

Ik zie het probleem eigenlijk niet. U bent beide 50+, in het bezit van een Non-Immigrant “O” visum en verblijft al in Thailand. Hiermee kan u bij immigratie een jaarverlenging aanvragen die aansluit op uw laatst bekomen verblijfsperiode (mogelijkheid visum moeten wel opgebruikt zijn).

Om die verlenging te bekomen dient u elk afzonderlijk aan de voorwaarden te voldoen. De partner die geen inkomen heeft zal dan enkel de mogelijkheid resten om de financiën te bewijzen d.w.v. een bankbedrag van 800 000 Baht. Uw man kan bijvoorbeeld zijn inkomen gebruiken indien minstens 65 000 Baht, en u kan een bankbedrag van 800 000 Baht gebruiken of andersom natuurlijk. Combineren inkomsten/bank is natuurlijk ook mogelijk.

Gezien u reeds in Thailand verblijft en u daar een verlenging kan aanvragen, begrijp ik eigenlijk niet waar u naartoe wil met u laatste vraag. De 600 Euro inkomsten of 20 000 Euro op de bank zal u gevonden hebben op de website van het consulaat. Daar staat dan ook dat, wanneer de partner geen inkomsten heeft, de aanvragen 1200 Euro moet bewijzen: http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen “Bent u gehuwd/officieel geregistreerd partnerschap en heeft 1 van de partners geen inkomsten dan dient het maandbedrag 1200,- per maand te zijn.U dient dan een kopie van het trouwboekje/huwelijksakte/officieel geregistreerd partnerschap bij te voegen.”

Misschien bedoelt u wel een Non-immigrant “O-A”met “retirement long stay visa”. In dat geval is 600 Euro onvoldoende als inkomen. Voor een “O-A” moet u een inkomen bewijzen, in Euro, gelijk aan minsten 65000 Baht of 800 000 Baht op een bank. Zelfde bedragen als bij een jaarverlenging.
Non-immigrant “O-A” visums kan u alleen op in een Thaise ambassade bekomen, maar enkel in het land waar u de nationaliteit van heeft of waar u officieel woont (maar niet in Thailand).

In jullie geval is veel eenvoudiger om een jaarverlenging op jullie Non-immigrant “O” te vragen. Financiële eisen zijn net dezelfde, minder papierwerk en het zal een pak eenvoudiger gaan bij immigratie.

Indien u vraagt niet volledig beantwoord is mag u mij altijd opnieuw contacteren.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website