Vraagsteller: D.

Op basis van mijn Non-Immigrant OA visum mag ik onder voorwaarden terug naar Thailand. Nu is het zo dat mijn visum verloopt als ik in quarantaine zit.

Ik heb besloten een Thailand Elite visum aan te vragen, echter er zitten enkele weken tussen het verstrekken van dit visum en de afloop van mijn oude.

Wat is mijn situatie in de tussentijd als ik vast zit op mijn hotelkamer ivm quarantaine en er geen mogelijkheid is om de Immigratiedienst te bereiken? Is er dan sprake van een gewoon toeristenvisum? Of van een uitzondering situatie?


Reactie RonnyLatYa

Ik ga ervan uit dat je verblijfsperiode verloopt tijdens je quarantaine en niet je visum. En anders hoor ik het wel.

Wanneer vertrek je? Is de aanvraag al gebeurd of moet je daar nog aan beginnen?

Heb je het Thai Elite lidmaatschap al aangevraagd of ben je van plan om dat te doen? Ga je er dan vanuit dat je het Elite visum binnen enkele weken zal bekomen, of heeft men je al laten weten wanneer dat zal zijn?

Tijdens de quarantaine een verlenging aanvragen lijkt me niet mogelijk. Ik zie immigratie ook niet direct naar je kamer komen om dat te regelen.

Wat je precies wil zeggen met een “toeristen” visum is me niet duidelijk.

Van een uitzondering situatie, daarmee bedoel ik dan dat je in “overstay’ zou mogen gaan tijdens de quarantaine en de verlenging dan aanvragen onmiddellijk na de quarantaine, ben ik niet op de hoogte. Zou kunnen maar betwijfel ik toch.

– Je kan misschien ook vroeger vertrekken zodat er nog tijd rest na de quarantaine. Hou dan wel ook rekening met WE en/of feestdagen na de quarantaine. Een eventuele “Visumondersteuningsbrief”, indien je dat gebruikt, kan je online aanvragen dacht ik en dat kan je ook tijdens de quarantaine doen. Net zoals de ziekteverzekering indien deze door jouw immigratiekantoor wordt gevraagd bij het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O-A visum.

– Je kan ook vertrekken na het verlopen van je huidige verblijfsperiode. Je moet dan eerst een nieuw Non-immigrant O-A visum aanvragen in de ambassade. Begin je gewoon met een nieuw visum en verblijfsperiode. Indien je de Thai Elite nog niet zou hebben aangevraagd, heb je er in Thailand dan alle tijd voor.

– Indien de Thai Elite aanvraag al gebeurd is kan je ook later vertrekken. Ik vermoed dat Thai Elite de ambassade zal contacteren om hun de nodige bewijzen te leveren i.v.m. visum. De ambassade zegt op hun website dat card houders, Thai Elite moeten contacteren. Ik zou dat dan alvast doen en de situatie uitleggen. Ze zullen je voor die prijs wel de nodige ondersteuning bieden denk ik dan.

“Non-Thai Nationals holding a valid Thailand Elite Card >> please contact Thailand Elite for more information: www.thailandelite.com


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website