Thailand Visa vraag Nr 432/22: Jaarverlenging – Bankbedrag

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
27 december 2022

Vraagsteller: Fred

In februari moet ik naar immigratie voor mijn extension op basis van retirement. Ik werk op basis de 800.000 regeling. Is het zo dat het bankattest van de dag zelf moet zijn dat je naar immigratie gaat? Mag dat attest eventueel van de dag ervoor dateren?

Dat je een update van je bankboekje nodig hebt (met een bewerking) van diezelfde dag ben ik zeker van maar aan dat attest twijfel ik. Ik kreeg daar bij immigratie Jomtien gezien de chaos geen eenduidig antwoord op.

Dank bij voorbaat.


Reactie RonnyLatYa

Dat zijn zo van die regels die lokaal gebonden zijn. Staat ook niets van in de officiële voorschriften. Er zijn immigratiekantoren die aanvaarden dat de bankbrief en het bankuittreksel 1 tot 2 dagen oud is. Maar dat is natuurlijk geen garantie dat dit in Jomtien zo is. De update van het bankboekje moet alvast van de dag zelf zijn maar dat wist je al.

Misschien dat er lezers die ook Jomtien gebruiken en je hierover meer kunnen vertellen?

Ter info. Bij ons in Kanchanaburi moet alles van dezelfde dag zijn, maar er is dan ook weinig volk. Maar daar heb je natuurlijk in Jomtien niks aan 😉

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

11 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 432/22: Jaarverlenging – Bankbedrag”

 1. Yan zegt op

  In Jomtien moet het bankattest en de update van het bankboekje op dezefde dag gebeuren. Let op, het bankattest moet nu ook de afgelopen 12 maanden (en niet 2 maanden zoals voorheen) weergeven.

 2. john zegt op

  Mag in Jomtien tot 2 dagen oud zijn. Maar ik begrijp niet goed waarom niet dezelfde dag want de bankboek update, eventueel via update machine, moet van de dag zelf zijn. Waarom niet even binnengestapt bij het kantoor en de brief laten afdrukken ten koste van 100 baht?

 3. Rudolf zegt op

  Hoi Fred,

  Over Jomtien kan ik je niets vertellen, maar heb wel een tip.

  Ga een week voor de verlenging naar de bank en vraag of ze de bankbrief en statement de dag van verlenging voor je kunnen regelen, dan kan je in de ochtend van je verlenging meteen door naar de immigratiedienst.
  Bij mijn bank kon het dezelfde ochtend, dat was Krung Sri, half uurtje was het geregeld.

  Hopelijk gaat het lukken, laat maar is weten.

  Rudolf

 4. Rik zegt op

  Ik heb een Euro rekening bij Bangkok bank en in Phuket moet nu ook een statement van alle verrichtingen van het ganse jaar en/of zelfs die brief dat er geen verrichtingen waren.

 5. Kees 2 zegt op

  Mag in Jomtien zeker 1 dag oud zijn, en zelfs 2 dagen is ok, als ik mij het correct herinner.
  Ik regel dat 1 dag vooraf.

 6. fred zegt op

  Spijtig ik weer moet lezen dat het van dezelfde dag moet zijn en even verder dan weer dat het ook tot 2 dagen oud mag zijn. Wie of wat geloven ?

  Heeft er iemand recentelijk nog een extensie aangevraagd met een bankattest van de dag ervoor. Ik lees het graag.

 7. William zegt op

  Allebei in het verleden was het 72 uur geldig vanwege weekeind plus eventueel feestdagen in Nakhon Ratchasima of dat landelijk was, zou er niet van uit gaan.
  Dat is toen veranderd naar dezelfde dag.
  Heb het weleens geprobeerd met een bank uitdraai van twaalf maanden van de vorige dag, geaccepteerd maar wel met een duidelijke waarschuwing erbij en natuurlijk een bankboek update van een uur daarvoor.
  Aangezien mijn bank pas om elf uur open gaat, is het wel eens kort dag, tenslotte is de IMM ook weer gesloten van twaalf tot een.
  Voor de rest moet je vooral niet proberen te begrijpen waarom, er ieder jaar wel weer veranderingen zijn, maar gewoon doen wat men verlangt bij de IMM.
  Loop even tijdens mijn laatste 90 dagen langs die afdeling of er nog veranderingen zijn, meestal liggen er wel kopieën met hun voorschriften.

  • Ger-Korat zegt op

   Gemak dient de mens en ik haal in Korat na het openen van mijn kantoor, ook om 11.00 uur, mijn bankstatement en 30 minuten later ben ik er weer buiten en tijd voor de lunch in de Mall waar mijn bank zich bevindt. Daarna na Immigration waar ik voor 13.00 uur aankom en het vaak akelig stil is ( want de meesten gaan voor hun Visa- en verlengingszaken in de ochtend waarbij je dan soms een paar uur kwijt bent. Alles in orde en dan ben je na controle documenten en verwerking binnen een uur klaar. 14.00 h sta ik weer buiten is mijn ervaring na diverse keren een verlenging. Dus helemaal niet nodig in Korat om het eerder aan te vragen bij de bank, en trouwens elk filiaal van de lokale bank kan ook hetzelfde statement geven en als je dan van buiten Korat komt zorg je dat je bankrekening in de stad hebt en haal je het bij de vestiging welke niet ver van Immigration bevindt. Alles prima dezelfde dag te regelen dus.

   • fred zegt op

    Kan inderdaad allemaal zijn maar met de ervaringen in andere immigratiekantoren ben ik helaas niet veel geholpen.

    Zoals hier al eerder aangehaald lijkt dit heel lokaal te zijn gebonden.

    • Ger-Korat zegt op

     Nou wat ik aangeeft bij Immigration ‘s middags langs te gaan is want dan is het overal rustiger, de meesten staan voor 09.00 uur te trappelen om naar binnen naar binnen te gaan terwijl je sneller en met meer rust rondom je in de middag geholpen wordt. Idem voor het bankfiliaal, zoek op welke het dichtst bij Immigration is, neem kopie van de vorige statements mee als voorbeelden en de bank draait direct de nieuwe. Geen beren op de weg zien die er niet zijn. En probeer het eens 30 dagen van tevoren, mocht er iets niet ok zijn heb je nog 4 weken de tijd om het nog een keer te proberen, stress vanwege tijd heb je dan niet meer. Allemaal drukte om niets, als je weet dat je aan financiële eisen voldoet en misschien nog wat kopietjes of anders moet regelen dan is dat toch geen reden om je druk over te maken.

 8. William zegt op

  Ha ha ja klopt Ger.

  Het is zeer afhankelijk van het aantal mensen voor je dat kan bij de bank zijn maar ook bij de IMM.
  Bij de bank, maar ook bij de IMM zomaar tot een 15 A 20 mensen oplopen.
  Weleens meegemaakt dan spreek je niet meer over 30 minuten.
  Heb jouw conclusie al eens uitgeprobeerd in de ochtend, maar ook in de middag in beide gevallen kwam ik dezelfde dag thuis met de verlenging.
  Zeker als je zo als ons bewoner van de stad ben, maar mocht je onverwachts toch weer terug gestuurd worden naar je bank [verkeerde bankstatement] of toch nog maar wat kopieën aan de overkant halen gaat dat ten kosten van je gemoed.
  Het was een rustgevende oplossing die 72 uur regeling en nergens voor nodig om dat op de laatste dag te doen.
  Bank update boekje als ultieme bevestiging en papieren bulk dagen van tevoren, maar goed de ambtenaar heeft het laatste woord.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website