Thailand Visa vraag Nr 385/22: Welk visum voor 6 maanden Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
22 oktober 2022

Vraagsteller: Johan

Mijn vraag is, welke visum zou ik moeten aanvragen om langdurig te kunnen blijven in Thailand?

  • Ik zou graag 6 maanden in België en 6 maanden in Thailand verblijven maar zou multiple entries willen want mogelijk ga ik geen 6 maanden na elkaar.
  • Wat info. Ik ben niet getrouwd en heb ook geen Thaise vriendin. Ik ga binnen 3 maanden op pensioen. Ik heb een Thaise bankrekening en het bedrag die nodig is om lange tijd te verblijven.
  • Moet dit visum in Thaise ambassade in Brussel worden aangevraagd of moet ik eerst een eVisa voor 60 dagen aanvragen en dan tijdens mijn verblijf in Thailand een jaar visum aanvragen?

Dank bij voorbaat voor de antwoorden.


Reactie RonnyLatYa

Je kan eerst een Non-immigrant O Single entry aanvragen in Brussel. Bekom je 90 dagen mee die je met een jaar in Thailand kan verlengen.

Je kan ook eerst een Tourist visum aanvragen of binnenkomen op Visa Exemption. Dit moet je dan eerst omzetten in Thailand naar een Non-immigrant O, omdat je een Tourist verblijfsperiode niet kan verlengen met een jaar. Indien goedgekeurd zal je ook eerst 90 dagen bekomen die je daarna ook weer kan verlengen met een jaar.

Wat je nodig hebt om van Tourist naar Non-immigrant te gaan staat hier:

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022C1_09.pdf

Eens je de jaarverlenging hebt niet vergeten dat wanneer je naar België gaat eerst een re-entry te nemen. Anders verlies je de jaarverlenging. En niet vergeten tijdig terug te komen voor het einde van je jaarverlenging natuurlijk.

Je kan natuurlijk voor het Non-immigrant O Multiple entry kiezen. Dit visum heeft een geldigheidsperiode van een jaar maar vermits je bij een binnenkomst maar 90 dagen bekomt moet je wel elke 90 dagen Thailand verlaten. Elk jaar dan ook een nieuw visum aanvragen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website