Thailand Visa vraag Nr 357/21: Non-immigrant B aanvragen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
18 december 2021

Vraagsteller: Rob

Ik heb nu Covid visa en ik wil graag een non immigrant B visa om later een workpermit te krijgen. Nu vragen ze 30 a 35 duizend baht. Ik vind dat teveel.

Is er een mogelijkheid om ergens buiten Thailand een non B immigrant te verkrijgen? Zoals in de Filippijnen of Cambodja, Laos etc.
Welke ambassade is er open en dat we ook weer terug kunnen komen? Niet dat we ergens vast zitten en niet terug kunnen komen.


Reactie RonnyLatYa

Tja, voor niks gaat de zon op natuurlijk…. Alhoewel mijn advies blijft gratis 😉  Wat een COVID visa is weet ik niet, maar ik vermoed dat je een Coronaverlenging van 60 dagen bedoelt?

Je kan het anders misschien zelf doen. Voor de fun een Non-B aanvragen mag je vergeten. Je zal met bewijzen moeten afkomen waarom je dat nodig hebt.

Hier is een lijst met de verschillende mogelijkheden om te veranderen en wat je dan nodig hebt.

Issuing and Changing Type of Visa – Immigration Division1 | กองบังคับการตรวจคนเข้าเมือง 1

In het buitenland zijn alle ambassades open denk ik. Om dat bepaald land binnen te komen zullen er ook wel voorwaarden gelden vermoed ik en of men dan in die Thaise ambassade een Non-B zal toestaan zal ook weer afhangen van de bewijzen die je kan voorleggen. Maar als je het land eventueel wil verlaten kan je het ook eens online proberen aan te vragen, net zoals andere visums.

Als je het land niet verlaat ben je met deze optie niets, want je moet het visum dan activeren door een binnenkomst

E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Official Website of Thailand Electronic Visa (thaievisa.go.th)

Lezers kunnen dit altijd aanvullen als ze daar meer info over hebben.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 357/21: Non-immigrant B aanvragen”

  1. Johnny BG zegt op

    Wat is de zekerheid dat je een werkvergunning gaat krijgen? Er zijn allerlei restricties en ook al voldoe je aan de eisen dan is het nog niet gezegd dat de werkvergunning gegund gaat worden.
    In 2011 heb ik in NL een non B Business multi entry visa gekregen op basis van een uitnodigingsbrief van een Thais bedrijf dat we een samenwerking zouden gaan onderzoeken. Daarbij moesten er wat jaarcijfers en belastingbewijzen van dat bedrijf overlegd worden. Non B B was dus voor de vorm voor het zakelijk orienteren maar vooral makkelijk om een tijdje in TH te blijven. Geen idee of het nu nog steeds geaccepteerd wordt maar als je die mogelijkheid hebt het proberen waard. Na het aflopen van mijn visa terug naar NL gegaan en op basis van een intentie arbeidsverklaring van een werkgever en uiteraard bewijzen wederom een non B B gekregen zodat er een werkvergunning aangevraagd kon worden. Destijds was het wel zo dat je in het waarvan je staatsburger bent naar de ambassade moest.Tijden veranderen maar wie weet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website