Thailand Visa vraag Nr 347/21: Visa exemption en verlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
12 december 2021

Vraagsteller: Henk

Wij gaan 3 januari voor 8 weken naar Thailand 4 weken Hua Hin en 4 weken Pattaya. Als ik binnen kom met 4 weken visa kan ik deze dan in Hua Hin verlengen bij de immigratiedienst?

Kan iemand mij vertellen waar deze zich bevind en of wij daar zo naar toe kunnen of gaat dat op afspraak? En wat zijn de kosten ter plaatse?

Ik verneem dit graag van u


Reactie RonnyLatYa

Als je op Visa Exemption Thailand binnen komt bekom je een verblijfsperiode van 30 dagen. Dat is dan geen visa maar een visa vrijstelling. Die kan je verlengen in elk immigratiekantoor met 30 dagen. Kost 1900 Baht (ong 50 Euro)

Verder heb je nodig

 • Aanvraagformulier TM7
 • Foto
 • Paspoort
 • Kopie paspoort met persoonsgegevens
 • Kopie paspoortpagina Arrival stempel
 • Kopie TM6
 • Kopie TM30

In Hua Hin heeft immigratie een kantoor in BluPort Mall waar je dat normaal ook kan regelen, maar ik weet niet of dit door COVID maatregelen nog steeds open is. Anders kunnen lezers je wel zeggen waar je terecht kan.

Immigration Office Hua Hin Blúport | Hua Hin Vacations (huahin-vacations.com)

Je kan natuurlijk ook gewoon voor vertrek een Tourist visum aanschaffen aan 35 Euro. Heb je meteen bij binnenkomst je 60 dagen en hoef je daar geen zorgen over te maken.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

4 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 347/21: Visa exemption en verlenging”

 1. haki zegt op

  Ik ben 2 november gearriveerd en 4 november heeft mijn vrouw de TM 30 ingediend bij immigratie BKK. Tot nu toe is het Receipt of Notification (afgetekende slip onderaan het TM 30 formulier) nog niet geretourneerd. Dus voor het onderhavige geval van Henk lijkt het me verstandiger om, zoals Ronny al stelt, gelijk met tourist visum hier te verblijven. Nu is immigratie BKK niet immigratie Hua Hin en werkt men in Hua Hin wellicht wat sneller. Maar wil je dat risico nemen als het te vermijden is?

  • Bert zegt op

   Die melding kun je ook online doen.
   Wij deden dat eerst ook met de post en inderdaad duurt het soms 2 maanden voordat ie terug is. Wij wonen ook in Bangkok.
   Heb nu mijn 90 dagen melding online gedaan op 8 november en netjes een ontvangstbrvestiging en dan is het akelig stil..wacht wel af of ie komt

 2. Geert T zegt op

  Immigration office division 3.
  439 หมู่1 Tambon Thap Tai,
  Amphoe Hua Hin,
  Chang Wat Prachuap Khiri Khan 77110.

 3. kop zegt op

  Ik zou direkt voor een 60 dagen visum gaan.
  Covid kan voor onverwachte gebeurtenissen zorgen.
  Wegens een covid uitbraak was Immigratie in Pattaya onlangs dagen lang gesloten.
  Dat kun je niet gebruiken, zeker als je je verblijf wilt verlengen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website