Vraagsteller: Leo

Vandaag naar immigration Phayao geweest om het TM 30 formulier af te geven. Ik heb een visum op Thai marriage voor 3 maanden, die je in Den Haag bij Goebels nog aan kan vragen met een gewoon uittreksel uit de basis administratie.

Ik vroeg dus even na in Phayao, of ik na 3 maanden 1 maand kon verlengen. Heel omstandelijk werd mij uitgelegd, dat dat alleen met Thaise mariage papieren ging. Op mijn volgende vraag of ik dan kon verlengen op retired, was het antwoord” alleen met 800.000 Baht op de rekening.

Helaas denk ik me te herinneren, dat het was, óf 800.000 Baht óf een maandelijks inkomen dat ik niet meer in mijn hoofd heb.
Ik hoop dat jullie het weten voor ik mijn verlenging wil gaan aanvragen.
Alvast erg bedankt!


Reactie RonnyLatYa

Als je wil verlengen op basis van Thai marriage is een van de voorwaarden dat het huwelijk ook in Thailand is geregistreerd. Indien je dan in Nederland bent gehuwd zal je dat eerst moeten registreren in Thailand.

Om een visum aan te vragen volstaat een huwelijksbewijs uit Nederland.

Indien het huwelijk geregistreerd is in Thailand kan je een verlenging bekomen van eenmalig 60 dagen of een jaar. Voor een jaar gelden er dan ook weer financiële bewijzen en die aanvraag tot verlenging kan je jaarlijks dan herhalen.

Een verblijfsperiode kan je ook verlengen met een jaar als Retired. Moet je minimum 50 jaar voor zijn. Het maakt daarbij niet uit of je visum eerder werd aangevraagd als Thai marriage of niet. De basisvoorwaarde is een verblijfsperiode hebben dat met een Non-immigrant visum werd bekomen.

De financiële voorwaarden zijn:

– 800 000 Baht als bankbedrag op een Thaise rekening

of

– 65 000 Baht maandelijks inkomen

of

– Combinatie van bankbedrag en inkomen wat op jaarbasis 800 000 Baht is.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website